Εληξε ο συναγερμός στην Ευελπίδων για τον φάκελο με ύποπτη σκόνη - δεν περιείχε άνθρακα

Gazzetta team
Εληξε ο συναγερμός στην Ευελπίδων για τον φάκελο με ύποπτη σκόνη - δεν περιείχε άνθρακα
Εληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις Αρχές μετά την ανεύρεση φακέλου με ύποπτη σκόνη στο κτίριο της 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς οι υπάλληλοι που εξετάστηκαν από τα συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ ραδιενέργειας που υποβλήθηκαν.

Ο φάκελος δεν περιείχε άνθρακα, ούτε κάποια άλλη ουσία που σχετίζεται με βιοτρομοκρατία, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του πρώτο ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Πυροσβεστικής και του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν εκκενώσει το πρωί προληπτικά το κτίριο.

Ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία και, κατόπιν, επετράπη σε υπαλλήλους και όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος, να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Ο φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία περιείχε λευκή σκόνη και ένα τετρασέλιδο έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως παραλήπτης του φακέλου υπήρχε το όνομα της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Πηγή: tanea.gr