Καναδός πάστορας συνελήφθη στη Βόρειο Κορέα

Gazzetta team
Καναδός πάστορας συνελήφθη στη Βόρειο Κορέα
Η οικογένειά του τον αναζητά - Ο 60χρονος βρισκόταν στη χώρα σε ανθρωπιστική αποστολή

Ένας Καναδός πάστορας που βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή συνελήφθη στη Βόρειο Κορέα, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς της.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, η οικογένεια του Χιεόν Σου Λιμ, υποστηρίζει πως επικοινώνησε με τις καναδικές αρχές της Πιονγιάνγκ, που επιβεβαίωσαν ότι ο πάστορας κρατείται.

«Η οικογένεια Λιμ και η εκκλησιαστική κοινότητα ζητά από τους Καναδούς πολίτες και τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσουν να προσεύχονται για την απελευθέρωσή του και την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι του», δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Σύμφωνα με το CNN, ο 60χρονος βρισκόταν στη χώρα σε ανθρωπιστική αποστολή, όπως έχει κάνει «εκατοντάδες φορές στο παρελθόν».

Στις 30 Ιανουαρίου ταξίδεψε στη Β. Κορέα από την Κίνα με συνοδό από την εκκλησία, ενώ η αναχώρησή του ήταν προγραμματισμένη στις 4 Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, έπρεπε να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, ένα μαιευτήριο και ένα ορφανοτροφείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κορεατικής Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας του Φωτός στο Τορόντο, ωστόσο τα ίχνη του έκτοτε αγνοούνται.
Διευκρινίζεται πως ο πάστορας μετανάστευσε από τη Νότιο Κορέα στον Καναδά το 1986 με τη σύζυγο και τον γιο του.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της εκκλησίας δεν υπάρχει περίπτωση ο Λιμ να επιχείρησε να προσηλυτίσει πολίτες, κάτι που απαγορεύεται στη Β. Κορέα.

«Γνωρίζει τη γλώσσα, ξέρει τη φύση της κυβέρνησης, επομένως δεν βλέπω ως πιθανή αιτία κράτησης. Δεν πιστεύουμε ότι συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ έξυπνος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Πηγή protothema.gr