Bild: «Φίμωτρο για τον άξεστο Βαρουφάκη»

Gazzetta team
Bild: «Φίμωτρο για τον άξεστο Βαρουφάκη»
Προκαλεί για ακόμα μία φορά η γερμανική Bild και αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον απαξιωτικό τίτλο: «Φίμωτρο για τον άξεστο υπουργό Οικονομικών της Αθήνας».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης εδώ και εβδομάδες εμφανίζεται στα ΜΜΕ και μιλάει για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πλέον καλείται να περιορίσει τις εμφανίσεις του. Ποιος είναι ο λόγος; Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να μην βγαίνει στα κανάλια σύμφωνα με την Bild.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσωπικά παρενέβη για να βάλει "φίμωτρο" και να δίνει λιγότερες συνεντεύξεις», επισημαίνει το δημοσίευμα. Για αυτό το λόγο φαίνεται να αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για το πρωί συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη στον Βήμα FM. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Βήμα FM Βασίλης Χιώτης, ο υπουργός ειδοποίησε ότι η συνέντευξη θα πρέπει να αναβληθεί επικαλούμενος «έκτακτες εξελίξεις».

Ένδειξη της προσπάθειας περιορισμού του κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου σύμφωνα με το Bild είναι και το γεγονός ότι θα τον συνοδεύσει στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση των νέων γγ. του υπουργείου.

Πηγή: koolnews.gr