Αυτό που θα ψηφίσουμε στη Eurovision

Gazzetta team
Αυτό που θα ψηφίσουμε στη Eurovision
Ο Τάκης Καραγιάννης γράφει για το γκρουπ που τον έχει κερδίσει και θα ψηφίσει στον διαγωνισμό της Eurovision!

Το PKN είναι ένα μουσικό γκρουπ, το οποίο, λογικά, δεν το ξέρετε. Θα το μάθετε, όμως, τις επόμενες ημέρες, αφού θα μπει στα σπίτια σας Σάββατο βράδυ, όταν θα είσαστε μαζεμένοι με φίλους και συγγενείς. Θα εκπροσωπήσει τη Φινλανδία στη Eurovision. Κι αν τη Φινλανδία τη θυμόσαστε για τους Lordi (τοHard Rock Hallelujah προ δεκαετίας), αυτή τη συμμετοχή δεν θα την ξεχάσετε ποτέ.

Τα μέλη του PKN έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο Down και αυτισμό, με τη χώρα που εσχάτως μισούμε -λόγω των πολιτικών τοποθετήσεων των κυβερνώντων απέναντι στο ελληνικό χρέος- να θέλει να στείλει ένα μήνυμα κατά του αποκλεισμού των ανθρώπων με μαθησιακές δυσκολίες ή με αναπηρίες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι Eurovisionομάχοι κι οι Eurovisionολάτρες. Οι πρώτοι μισούν τον διαγωνισμό, την αισθητική του και το κιτς επίπεδο στο οποίο κινείται, οι δεύτεροι λατρεύουν να αποθεώνουν το θέαμα και τις εμφανίσεις που παρουσιάζονται εκεί. Και οι δύο, όμως, ξέρουν τα πάντα για τα τραγούδια και τις συμμετοχές και συμμετέχουν στις συζητήσεις στα social media. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, το twitter έζησε μεγάλες στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, η συμμετοχή της Φινλανδίας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όχι τόσο πολύ για μας, αλλά για τα ίδια τα μέλη του PKN. Κι αυτό γιατί εμείς θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με κάποια καχυποψία ή αμηχανία τα άτομα αυτά. Θα μαζευτούμε όταν θα θελήσουν να μας αγκαλιάσουν παιδιά με σύνδρομο Down (είτε βαριάς είτε ελαφριάς μορφής) μόνο και μόνο γιατί είναι ιδιαίτερα κοινωνικά κι εκδηλώνονται έτσι και θα κοροϊδέψουμε όταν θα δούμε ανθρώπους με αυτισμό να απορούν όταν τους χειροκροτούν (βασικό σύμπτωμα).

Τα άτομα με αυτισμό λειτουργούν με ρουτίνες. Τους αρέσει μία νόρμα, μία πεπατημένη διαδικασία. Ηρεμούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Τη μελωδία και τα λόγια από το τραγούδι που θα παρουσιάσουν είναι πολύ πιθανό να μην τα ξεχάσουν ποτέ. Κι αυτό είναι που μετρά. Γιατί εμείς θα τους ξεχάσουμε σε λιγότερο από ένα μήνα. Αλλά θα θυμόμαστε τι φόρεμα ή τι χορευτικό είχε η ελληνική αποστολή.

Το κομμάτι Always I Have to που θα ερμηνεύσουν:

Πηγή: protagon.gr