Αφιέρωμα σε μεταπολεμικούς συγγραφείς

Gazzetta team
Αφιέρωμα σε μεταπολεμικούς συγγραφείς
Το έργο των Γιώργου Ιωάννου, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ, Ανδρέα Φραγκιά και Άρη Αλεξάνδρου στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με τον Γιώργο Ιωάννου ξεκινάει το αφιέρωμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στους πεζογράφους που σημάδεψαν τη μεταπολεμική περίοδο. Οι «Φωνές μείζονες σε φως έλασσον» εστιάζουν, εκτός από το έργο του Γιώργου Ιωάννου, και σε αυτό των Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ, Ανδρέα Φραγκιά και Άρη Αλεξάνδρου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Σταθμό Λαρίσης και απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό. Εχουν δωρεάν είσοδο και περιλαμβάνουν ομιλίες από έγκριτους μελετητές, αναγνώσεις αποσπασμάτων από ηθοποιούς και προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού.

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ένας σύγχρονος συγγραφέας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 6.30 μμ. Για τον συγγραφέα και το έργο του μιλούν οι Έλενα Χουζούρη, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Μάρω Δούκα.

Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων είναι:
Δευτέρα 2/3: Αφιέρωμα στο Γιώργο Ιωάννου
Δευτέρα 16/3: Αφιέρωμα στο Μάριο Χάκκα
Δευτέρα 30/3: Αφιέρωμα στο Δημήτρη Χατζή
Δευτέρα 20/4: Αφιέρωμα στην Τατιάνα Γκρίτση-Μιλλιέξ
Δευτέρα 4/5: Αφιέρωμα στον Ανδρέα Φραγκιά
Δευτέρα 18/5: Αφιέρωμα στον Άρη Αλεξάνδρου

Πηγή protothema.gr