Με Σουλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας

Gazzetta team
Με Σουλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας
Μετά την ένταση στο υπουργείο Οικονομικών και το γεύμα στο Στρασβούργο με τη συμμετοχή Ολάντ-Μέρκελ-Σουλτς - Κυβερνητικές πηγές μιλούν για ένα κλίμα ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Σειρά τηλεφωνικών επαφών είχε το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την ένταση στο υπουργείο Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε κατά σειρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η αίσθηση που δίνεται από την ελληνική πλευρά είναι ότι και στα τρια τηλεφωνήματα δόθηκε η αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Ολλανδό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση πρώτος κάλεσε τον κ. Τσίπρα ο Μάρτιν Σούλτς λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του γεύματος στο Στρασβούργο στο οποίο εκτός του ιδίου παραβρέθηκαν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και ο κ. Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργεις προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει διαφωνία.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρωταγωνιστή του σκηνικού έντασης στο υπουργείο Οικονομικών σε «ζωντανή σύνδεση» το απόγευμα της Παρασκευής, ο οποίος φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι μετά την ένταση αυτή δεν θα ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Τελευταία ήταν η επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη θέση του ότι θα εργαστεί για μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Πηγή: protothema.gr