Ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν λυπάται, αλλά θα έκανε το ίδιο

Gazzetta team
Ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν λυπάται, αλλά θα έκανε το ίδιο
Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στεφανόπουλος είναι ο δημοσιογράφος που κατόρθωσε να πάρει συνέντευξη από τον Ντάρεν Γουίλσον τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις.

«Λυπάμαι για την απώλεια ανθρώπινης ζωής, όμως δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικά» λέει ο Ντάρεν Γουίλσον, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, μιλώντας για πρώτη φορά στην τηλεόραση.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στεφανόπουλος είναι ο δημοσιογράφος που κατόρθωσε να πάρει συνέντευξη από τον αστυνομικό για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και η οποία θα προβληθεί ολόκληρη το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ.

Ο Στεφανόπουλος μίλησε για το τι θα δει η Αμερική απόψε, λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η συνέντευξη, που όπως είπε «έγινε σε μυστική τοποθεσία». «Δεν θεωρεί ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικά, λέει ότι έκανε αυτό που είναι εκπαιδευμένος να κάνει και ότι έχει καθαρή συνείδηση για τις πράξεις του εκείνη την ημέρα», είπε ο Στεφανόπουλος ότι αποκόμισε από τη συνομιλία με το πρόσωπο που έχει ανάψει φωτιές στην αμερικανική κοινωνία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr