Τζιχαντιστής ζητά χρήματα από την Daily Mail για να αποκαλύψει ποιος είναι ο «Jihadi John»

Gazzetta team
Τζιχαντιστής ζητά χρήματα από την Daily Mail για να αποκαλύψει ποιος είναι ο «Jihadi John»
Το πρώην μέλος της οργάνωσης προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του εκτελεστή που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ και τους άλλους ομήρους.

Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκορπούν το θάνατο και τον πανικό με τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, ένα πρώην μέλος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης προτίθεται να αποκαλύψει έναντι χρημάτων την ταυτότητα του δήμιου που εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ και τους υπόλοιπους Δυτικούς ομήρους.

Ο 20χρονος Τζουνάιντ Χουσείν ζητά από χρήματα από την Daily Mail ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία του λεγόμενου «Jihadi John», ο οποίος καταγράφεται στα βίντεο που δόθηκαν στην κυκλοφορία να αποκεφαλίζει κρατούμενους.

Ο Χουσείν είχε φυλακιστεί για έξι μήνες το 2012 αφότου διέρρευσε στο Διαδίκτυο την διεύθυνση και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ζήτησε το ποσό των 4.800 δολαρίων για να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους το πραγματικό όνομα του εκτελεστή, ωστόσο η διεύθυνση του εντύπου υποστηρίζει πως δεν κατέβαλε το ποσό αυτό.

Παρ'όλα αυτά ο Χουσείν δήλωσε πως ο «Jihadi John» είναι αραβικής καταγωγής και ότι έζησε στη Συρία για πολλά χρόνια, ενώ είπε ότι αν του καταβαλλόταν το ποσό που ζητούσε θα αποκάλυπτε το όνομα και τον παλιό λογαριασμό του νεαρού στο Twitter.

Όπως είπε, θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να αποπληρώσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει την οικογένειά του από την περιοχή Ράκα της Συρίας.
Βέβαια, λέγεται πως οι βρετανικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία του δήμιου που αποκεφάλισε δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους και δύο Βρετανούς που προσέφεραν ανθρωπιστικό έργο στη Συρία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr