Η Εκκλησία πετάει στο δρόμο οικογένεια (vid)

Gazzetta team
Η Εκκλησία πετάει στο δρόμο οικογένεια (vid)
Αίσθηση προκαλεί η κίνηση της Μονής Πετράκη να επιχειρήσει να πετάξει στο δρόμο μίαοικογένεια από το σπίτι τους στην Κηφισιά, σήμερα μάλιστα που... έχουν ανοίξει οι ουρανοί και η κακοκαιρία "χτυπά" αλύπητα ολόκληρη τη χώρα!

Εφόσον υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, ωστόσο η απουσία της έννοιας ανθρωπιά, της οποίας κάθε πτυχή ευαγγελίζεται διαχρονικά η Εκκλησία, είναι "εκκωφαντική" στην περίπτωση της οικογένειας Ψιλινάκη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η οικογένεια Ψιλινάκη έχει στο Κεφαλάρι ένα οικόπεδο εδώ και πολλά χρόνια, μέσα στο οποίο υπάχουν δύο κτίσματα. Στο ένα κτίσμα μένει ο Αντώνης Ψιλινάκης, η σύζυγός του, Ελεάννα, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγόρι 13 ετών κι ένα κορίτσι 10 ετών.



Μαζί με την οικογένεια, μένει και η κατάκοιτη μητέρα της Ελεάννας, η οποία είναι 85 ετών κι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, ενώ στο δεύτερο κτίσμα του οικοπέδου μένει η 47χρονη αδερφή της Ελεάννας, η κυρία Ίριλα Καλύβα, η οποία είναι καρκινοπαθής.

Διαμάχη δεκαετιών στα δικαστήρια

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι εδώ και 154 χρόνια το οικόπεδο της ανήκει, ενώ υπάρχουν και τίτλοι ιδιοκτησίας, ωστόσο το 1968, η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μονή Πετράκη, διεκδίκησε ως δικό της το οικόπεδο.

Πρωτοδίκως, τρία δικαστήρια δικαίωσαν την οικογένεια, όμως το 1996 ο Άρειος Πάγος τελεσιδίκησε υπέρ της Εκκλησίας, με την υπόθεση να έχει ουσιαστικά τελειώσει, με ξεκάθαρο "νικητή" της διαμάχης αυτής την Εκκλησία.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι πως η Εκκλησία επέλεξε την σημερινή μέρα, από το πρωί της οποίας ο καιρός δείχνει τις άγριες διαθέσεις του, για να αποστείλει δικαστικούς επιμελητές στην οικογένεια, αφενός για να καταγράψουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα σπίτια και αφετέρου για να υπογράψουν ένα χαρτί, με το οποίο θα τους δινόταν διορία 20 ημερών προκειμένου να αποχωρήσουν.

Incognito... οι εκπρόσωποι της Μονής Πετράκη


Μαζί, μάλιστα, με τους δικαστικούς επιμελητές, στο σπίτι στην Κηφισιά μετέβησαν και εκπρόσωποι της Μονής Πετράκη, οι οποίοι όχι μόνο αρνήθηκαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση, αλλά δεν παριουσιάστηκαν καν ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ο Αντώνης Ψιλινάκης αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ζητάω να έρθει εδώ ο Ιερώνυμος, αλλιώς θα γίνει Δευτέρα Παρουσία".


Για να λυθεί το ζήτημα με... ανθρωπιά, προσπάθησε να μεσολαβήσει και ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να δοθεί η διορία των 20 ημερών στην οικογένεια, χωρίς να υπογραφεί το χαρτί που παραδόθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς, κίνηση που φαίνεται πως βοήθησε αρκετά.

Η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι προφανώς μία εξέλιξη η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ο σκληρός τρόπος που επέλεξε η Εκκλησία για να το επικυρώσει. Οι δικαστικοί λειτουργεί έφτασαν σε ένα οικόπεδο για να πετάξουν στο δρόμο μία οικογένεια που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, μία μέρα που οι ουρανοί "έχουν ανοίξει", την ώρα μάλιστα που η Εκκλησία οφείλει να βοηθά με κάθε τρόπο τους έχοντες ανάγκη...

Πηγή: newsit.gr