Οι τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε αυτόν το χειμώνα

Gazzetta team
Οι τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε αυτόν το χειμώνα
Φέτος κλείνουμε είκοσι χρόνια από τον πρώτο κύκλο της σειράς «Φιλαράκια» και δέκα από την έναρξη του “Lost”. Και όμως, σήμερα οι τηλεοπτικές σειρές είναι περισσότερο “must” από ποτέ. Ασε που έχουν ξεπηδήσει τόσες πολλές, που δεν προλαβαίνεις να τις δεις όλες. Ποιες αξίζουν την προσοχή μας αυτή τη σεζόν;

Πέρυσι, οι λάτρεις των κόμικς είχαν να περιμένουν την πρεμιέρα του “Agents of S.H.I.E.L.D.”. Φέτος θα έχουν ακόμη περισσότερα. Ηδη έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ το “Gotham”, μία σειρά που βασίζεται στο σύμπαν του Μπάτμαν και στην οποία δεν πρωταγωνιστεί ο Μπάτμαν, καθώς το story εκτυλίσσεται πριν από την ανάδυση του σούπερ-ήρωα - θα υπάρχει ωστόσο το alter ego του, Μπρους Γουέιν, ως πιτσιρίκι.

Σε νεαρή ηλικία παρουσιάζονται επίσης ο ντετέκτιβ Τζέιμς Γκόρντον, «κακοί», όπως ο Πιγκουίνος (ο οποίος στα πρώτα επεισόδια έχει κλέψει την παράσταση) και ο Γρίφος, αλλά και εντελώς νέοι χαρακτήρες, όπως η Φις Μούνεϊ (στον ρόλο της η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ). Τα επεισόδια έρχονται φρέσκα-φρέσκα στην Ελλάδα από τη Nova.

Η DC Comics έχει φέτος την τιμητική της, καθώς στη μικρή οθόνη θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου το “Constantine”. Η σειρά εστιάζει στην ιστορία του Τζον Κόνστανταϊν, ο οποίος έχει κάνει τις αμαρτίες του, ετοιμάζεται να πακετάρει και να μετακομίσει στην Κόλαση μια και τον έχει καταφάει ο καρκίνος, αλλά μέχρι τότε θα ξεπαστρεύει όλες τις δυνάμεις του σκότους που επιβουλεύονται τη γη.

Τη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου έχει αναλάβει ο Νιλ Μάρσαλ, ο οποίος κράτησε την μπαγκέτα στα δύο πιο επικά επεισόδια του “Game of thrones” (το ένα με τη μάχη στον Μπλακγουότερ και το άλλο με τη μάχη στο Τείχος). Στη λίστα των υπερηρώων της DC με δική τους σειρά προστίθεται όμως και ο Φλας, ο οποίος κάνει δυναμικό comeback στη μικρή οθόνη μετά τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται ουσιαστικά για μία spin-off σειρά που κινείται στο ίδιο σύμπαν με αυτό του “Arrow” - η οποία είναι «στον αέρα» από το 2012 και έχει επίσης αποσπάσει καλές κριτικές. Υπερδύναμη του Φλας είναι η υπερφυσική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει και την οποία «κληρονόμησε» έπειτα από ένα ατύχημα που είχε με έναν επιταχυντή σωματιδίων. Το πρώτο επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 7 Οκτωβρίου.

Και μιλώντας για spin-offs, νομίζεις ότι οι Αμερικανοί θα περιορίζονταν μόνο σε ένα φέτος; Λάθος, μεγάλο λάθος! Το “NCIS” κάνει τρελά νούμερα τηλεθέασης στις ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό απέκτησε και δεύτερο ξαδελφάκι μετά το “NCIS: Los Angeles”. Οι παραγωγοί προσπαθούσαν από πέρυσι να βγάλουν μία τρίτη σειρά μέσω του franchise, όμως το “NCIS: Red” βάρεσε τελικά μπιέλα. Αυτό, βέβαια, δεν πτόησε τους υπευθύνους, οι οποίοι επέστρεψαν δριμύτεροι φέτος, δημιουργώντας το “NCIS: New Orleans”, το οποίο αφηγείται τις ιστορίες της εγκληματολογικής ομάδας του Ναυτικού, που έχει ως έδρα το λίκνο της τζαζ. Η νέα ομάδα έδωσε τα διαπιστευτήριά της σε δύο επεισόδια του προηγούμενου κύκλου του “NCIS” και άφησε πολύ μέτρια εντύπωση. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ενα άλλο spin-off, το οποίο περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία, είναι αυτό που ξεπήδησε από τα σπλάχνα του εξαιρετικού “Breaking bad” και δεν είναι άλλο από το “Better call Saul”. Πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία του αθεόφοβου δικηγόρου Σολ Γκούντμαν, προτού αυτός βρεθεί στον δρόμο του Γουόλτερ Γουάιτ. Ο Μπομπ Οντενκιρκ ήταν εξαιρετικός στον ρόλο του στο “Breaking bad” και δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσει έτσι. Κάνε λίγη υπομονή, η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο.

Εάν πάλι είσαι λάτρης των σειρών τρόμου, το “Walking dead” δεν είναι πια μόνο του. Το “The Strain” του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως το “Hellboy”, «Ο λαβύρινθος του Πάνα» και το πιο πρόσφατο “Pacific rim”) μπορεί να σε φρικάρει απλά και μόνο κοιτώντας την αφίσα του. Σύμφωνα με το story, μία ομάδα ελέγχου ασθενειών ερευνά ορισμένα κρούσματα βαμπιρισμού που ξεκινούν με την άφιξη ενός αεροπλάνου στο JFK, στο οποίο εντοπίζονται 206 πτώματα, μόλις 4 επιζώντες και ένα... φέρετρο με χώμα (σου θυμίζει αμυδρά Μπραμ Στόουκερ, έτσι;). Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται στις αρχές Οκτώβριο. Για τους λάτρεις των βρικολάκων υπάρχει επίσης το “From dusk till dawn”, το οποίο υπογράφεται από τους Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο πρώτος κύκλος έχει ήδη ολοκληρωθεί. Και μιλώντας για Ροντρίγκεζ, αξίζει να σημειώσουμε την προσπάθεια της τηλεοπτικής μεταφοράς του “El Mariachi”, όχι για την επιτυχία του, αλλά για την αποτυχία του. Η Sony Television είχε τη φαεινή ιδέα να το κάνει ισπανόφωνη παραγωγή, με ανύπαρκτο budget και χωρίς να συμβουλευτεί καν τον αρχικό δημιουργό. Ως συνέπεια, η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς.

Η φετινή σεζόν προβλέπει πάντως αυλαία και για σειρές που έχουμε ήδη αγαπήσει. Το “Boardwalk empire” (από το κανάλι των επιτυχιών HBO) μπήκε ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου στον πέμπτο και τελευταίο κύκλο. Η ιστορία είναι ήδη γνωστή: οι περιπέτειες του αρχιμαφιόζου Νάκι Τόμπσον (από τον εξαιρετικό σε ό,τι και εάν κάνει Στιβ Μπουσέμι) στο Ατλάντικ Σίτι. Και μια και αναφέραμε παρανόμους, στο τέλος του φτάνει και το “Sons of anarchy”, η σειρά που αφηγείται τις ιστορίες μιας λέσχης χαρλεάδων που όταν δεν κόβουν βόλτες με τις μηχανές τους πουλάνε όπλα και εμπλέκονται σε άλλες μη ευαγείς δραστηριότητες. Tην παράσταση κλέβει η Κέιτι Σαγκάλ (θυμάστε την Πέγκι με το χοροπηδηχτό περπάτημα στο «Παντρεμένοι με παιδιά»; Ε, αυτή...).

Ο έβδομος κύκλος ξεκίνησε ήδη στις 7 Σεπτεμβρίου με ένα επεισόδιο-θηρίο διάρκειας 73 λεπτών, το οποίο έκανε και ρεκόρ τηλεθέασης (για τα δεδομένα της σειράς) στο Αμέρικα.

Και εάν δεν σου φτάνουν όλα τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθούν επιγραμματικά και οι σειρές “Newsroom” (η τελευταία της σεζόν ξεκινά τον Νοέμβριο), το “Knick”, ένα δράμα εποχής με τον Κλάιβ Οουεν που ξεκίνησε τον Αύγουστο, το “True detective”, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν φέτος οι Κόλιν Φάρελ και Βινς Βον (άντε να δούμε πώς θα ταιριάξουν οι δυο τους) και το “Person of interest”, μία προσωπική αδυναμία με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Εμερσον (aka Μπέντζαμιν Λάινους στο “Lost”) και τη Σάρα Σάχι που έχει κερδίσει την προσοχή μας. Και όλα αυτά, για να περιμένουμε τον πέμπτο κύκλο του “Game of thrones” και τον τρίτο του “Vikings” που θα ξεκινήσουν τη μακρινή άνοιξη...

Πηγή: protothema.gr