Τι είναι τα κουβανέζικα τακούνια που «κληρονόμησε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν (pics+vid)

Gazzetta team
Τι είναι τα κουβανέζικα τακούνια που «κληρονόμησε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν (pics+vid)
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε πολλά από τον πατέρα του, πέρα από τη διακυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Ανάμεσά τους και η επιθυμία να φαίνεται ψηλότερος. Κάπως έτσι, «κληρονόμησε» από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ και τα κουβανέζικα τακούνια, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Μετά από τον πανικό που προκάλεσε η αιφνίδια εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους αστραγάλους του, τους οποίους κατέστρεψε εξαιτίας των τακουνιών στα παπούτσια του. Κάτι που μπορεί να γίνει πιστευτό, καθώς πρόσφατα εθεάθη να περπατά κουτσαίνοντας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει ύψος 1,68 μ., το οποίο προφανώς δεν τον κάλυπτε και για αυτό επιστράτευσε τα παπούτσια με τα κουβανέζικα τακούνια. Σύμφωνα με το Wikipedia, έτσι ονομάζονται τα ανδρικά παπούτσια με τακούνια, ενώ φαίνεται πως η Κούβα δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργία τους, καθώς λέγεται ότι εκείνος που τα φόρεσε πρώτος ήταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ' το 17ο αιώνα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βέβαια άντλησε την έμπνευση από τον πατέρα του. Και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυκλοφορούσε με τακούνια. Μάλιστα, αν για το γιο του η χρήση τους προκάλεσε την εξαφάνισή του για λίγο καιρό, στην περίπτωση του πατέρα, όταν εκείνος είχε εμφανιστεί ξανά με τακούνια έπειτα από ένα μικρό διάστημα αρκετοί συμπέραναν ότι είχε ξεπεράσει πλήρως το εγκεφαλικό που είχε πάθει το 2008 και τον είχε αναγκάσει να κυκλοφορεί με ίσια παπούτσια.

Πηγή: iefimerida.gr