Έκρηξη χαράς στη Θεσσαλονίκη (pics & vids)

Gazzetta team
Έκρηξη χαράς στη Θεσσαλονίκη (pics & vids)
Ήταν περισσότεροι από ποτέ φέτος. Και ήταν η τρίτη φορά που συνέβαινε.

Στο ίδιο φιλόξενο μέρος. Το στρατόπεδο Κόδρα. Και ο κόσμος έφτασε από νωρίς. Κόσμος όλων των λογιών. Οικογενείες με παιδιά. Φοιτητές. Μαθητές. Νέοι και μεγαλύτεροι. Και η οργάνωση ήταν καλύτερη από ποτέ. Και η όρεξη πιο έντονη. Να δείξουν, αυτοί οι χιλιάδες, πως η χαρά της ζωής, η θέληση και η όρεξη για ζωή είναι πιο έντονη από κάθε τι αρνητικό τριγύρω, από τη σαρωτική επέλαση της μιζέριας στη ζωή μας λόγω της ανελέητης Κρίσης, λόγω των αδιέξοδων καθημερινών πολιτικών που στέρησαν από μια χώρα το χαμόγελο.

Έμοιαζε με μια διαδήλωση χαράς η φετινή ‘’Μέρα με τα χρώματα’’ της Σφήνας. Με μια έκρηξη ομορφιάς και κεφιού που έκανε τους ξένους που παραβρίσκονταν να κάνουν την αναγκαστική σύγκριση με τις ξένες ‘’Μέρες με τα χρώματα’’ όπου όπως έλεγαν για να φτάσει κάνεις σε τέτοια ευθυμία πρέπει να έχει καταναλώσει αλκοόλ και άλλα βοηθητικά. Εδώ έλεγαν οι ξένοι το κέφι μοιάζει τόσο πηγαίο...

Και βοήθησαν όλα να ολοκληρωθεί αυτό το πάρτι των χιλιάδων διψασμένων για χαρά ανθρώπων. Ο Μεσιέ Μίνιμαλ, οι Παραναούε και η Κρούση, ο δήμαρχος των Χρωμάτων που πάντρευε υποψήφια να ζήσουν χαρούμενα ζευγάρια, οι ξυλοπόδαροι, οι παρέες και οι εθελοντές της Σφήνας.

Στις πέντε ακριβώς τα χρώματα υψώθηκαν στον αέρα και το πολύχρωμο σύννεφο έβαψε τα πάντα δημιουργώντας ένα σκηνικό ταινίας.

Και μετά για ώρες συναντούσες χιλιόμετρα μακριά ανθρώπους βαμμένους παράξενα, σαν όντα που προσγειώθηκαν στη Γη από ένα πλανήτη μακρινό, χαρούμενο και οι δρόμοι της πόλης κράτησαν για ώρες τη θετική ενέργεια της Μέρας. Και του χρόνου...

Πηγή: parallaximag.gr