Ντου φοιτητών στο Kαποδιστριακό (vid)

Gazzetta team
Ντου φοιτητών στο Kαποδιστριακό (vid)
Νέα ένταση επικράτησε σήμερα στην αίθουσα της παλαιάς Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν φοιτητές με πανό διέκοψαν την τελετή ορκωμοσίας του νέου πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη.

Μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, όταν φοιτητές αποδοκίμασαν τον Θ. Φορτσάκη κατά την ομιλία του μετά τον απολογισμό του απερχόμενου πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, σήμερα στο Πανεπιστήμιο επικράτησε νέα ένταση.


Όλα έγιναν κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου πρύτανη και την παράδοση παραλαβή από τον Θ. Πελεγρίνη. Η τελετή γινόταν στην αίθουσα της παλαιάς Συγκλήτου όταν ομάδα περίπου 20 φοιτητών με πανό στα χέρια μπήκε μέσα κι άρχισε να φωνάζει συνθήματα.



«Λοβέρδο και Φορτσάκη, ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν και πάλι στα χαρτιά», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητές, που αντιτίθενται τόσο στα σχέδια του υπουργού Παιδείας για διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών, ενώ ζητούν να μη γίνουν απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης και με τους φοιτητές να παραμένουν στην αίθουσα μέχρι τέλους. Όταν ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ προσπάθησε να κάνει δηλώσεις, επικράτησε νέος γύρος έντασης, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα.

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας επανέλαβε ότι ο νόμος για τις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και σημείωσε ότι τα φαινόμενα βίας στους χώρους του πανεπιστημίου θα εξαλειφθούν.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν αυτό σημαίνει πως θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, απάντησε: «Όχι, η αστυνομία παρεμβαίνει μόνο σε πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα».

πηγή: newsit.gr