Το πουστ@ρι@ του Λουξεμβούργου

Gazzetta team
Το πουστ@ρι@ του Λουξεμβούργου
Ο 41χρονος Ξαβιέ Μπετέλ δεν ήταν, θαρρώ, απλά η αφορμή να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλοί επαναλαμβάνουμε κουραστικά επί σειρά ετών: Oτι, δηλαδή, σαφώς και έχουμε τους πολιτικούς που μας αρμόζουν, δυστυχώς κιόλας, σε μια από τις χειρότερες ιστορικά περιόδους για την πολύπαθη και αισίως “τιμωρημένη» Ελλάδα.

Ο Μπετέλ είναι 41 ετών, “στο τιμόνι” του Λουξεμβούργου το τελευταίο εννιάμηνο, πρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων και πρώην δήμαρχος της πόλης του κράτους (ο πιο πετυχημένος που πέρασε, σύμφωνα με κατοίκους του). Ας σημειωθεί ότι ήταν ο πολιτικός που κατέφερε να αποκαθηλώσει τον μέχρι πρότινος “κυρίαρχο” της χώρας και ακόμη δημοφιλή πανευρωπαϊκώς Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο νομικός και σημερινός κυβερνήτης του Λουξεμβούργου επέλεξε να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αν θέλετε, σημειώστε το αυτό, ως τραγική ειρωνεία για το ότι δέχεται προσωπική επίθεση από πολιτικό της χώρας που επέλεξε για σταθμό των σπουδών του.

Α, το ξέχασα! Ο Μπέτελ είναι και ομοφυλόφιλος, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί δημοσίως εδώ και έξι χρόνια, διευκρινίζοντας ότι διατηρεί σχέση με τον αγαπημένο του Ντεστενέ Γκοτιέ. Οι δυό τους ουδέποτε κρύφτηκαν, ενώ προ ημερών αποφάσισαν να ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr