Φρίκη: Θάβουν ζωντανούς τους άπιστους

Gazzetta team
Φρίκη: Θάβουν ζωντανούς τους άπιστους
Πληθαίνουν οι αναφορές για φρικαλεότητες εκ μέρους των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στο βόρειο Ιράκ.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ιρακινός υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ισλαμιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 500 Γιαζιντίτες, πολίτες μιας μικρής αρχαίας θρησκευτικής μειονότητας. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ανάμεσα στους σφαγιασθέντες ήταν παιδιά και γυναίκες που θάφτηκαν ζωντανοί σε ομαδικούς τάφους.
Αρχαία θρησκεία

Τουλάχιστον 300 γυναίκες της ίδιας θρησκευτικής μειονότητας απήχθησαν από τους Τζιχαντιστές στη Μοσούλη με στόχο να γίνουν σκλάβες πρόσθεσε ο υπουργός. Δεκάδες χιλιάδες μέλη των Γιαζιντιτών εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν στα ορεινά, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Σιντζάρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Γιαζιντίτες είναι θρησκευτική μειονότητα, αποτελούμενη από ανθρώπους αραβικής και κουρδικής καταγωγής. Έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και σχετίζεται με την πίστη του Ζοροαστρισμού και τους λαούς της Μεσοποταμίας.

Θρησκευτική γενοκτονία των χριστιανών

Οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα σαρωτικής εξόντωσης όλων όσοι δεν είναι φανατικοί ισλαμιστές και σουνίτες. Την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό ότι κατέλαβαν την πόλη Καρακός, πατρίδα τουλάχιστον 40.000 χριστιανών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλυτώσουν τη σφαγή.
Βρετανική βοήθεια από αέρος

Βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη άρχισαν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται από την προέλαση των ισλάμιστών.

Δύο αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας, που απογειώθηκαν χθες από την κεντρική Αγγλία προχώρησαν τη νύκτα σε ρίψεις στο Ορος Σιντζάρ πακέτων τροφίμων και νερού, αλλά και σκηνών, φίλτρων νερού και λαμπτήρων που φορτίζονται μέσω της ηλιακής ενέργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Η βοήθεια προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη της μειονότητας των Γεζίντι που έχουν καταφύγει στην ορεινή περιοχή και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Πηγή: thetoc.gr