Αντικλεπτικό για… smartphones

Gazzetta team
Αντικλεπτικό για… smartphones
Μπορεί η κατασκευάστριες εταιρείες κινητών να είναι στα… «μαχαίρια» στην αγορά, αλλά όλες συμφωνούν σε κάτι: στην υποστήριξη του πελάτη σε περίπτωση κλοπής του κινητού.

Μέχρι τώρα στις εταιρείες που υποστηρίζουν αυτή την ιδέα συμπεριλαμβάνονται οι Apple, Samsung, Google, HTC, Huawei, Microsoft, Motorola, Nokia όπως και οι μεγαλύτερες εταιρίες ασύρματης επικοινωνίας της Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα, στην Αμερική από τον Ιούλιο του 2015 τα smartphones αυτών των εταιριών θα κυκλοφορούν με κάποιου είδους «αντικλεπτικό εργαλείο», το οποίο και θα αποτρέπει τα δεδομένα του χρήστη από το να πέσουν σε λάθος χέρια.

Σύμφωνα με την CTIA, με αυτά τα εργαλεία θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να σβήσουν ή να επαναφέρουν τα δεδομένα του κινητού τους εξ αποστάσεως, μέχρι και να απενεργοποιούν τελείως την συσκευή τους. Αυτή η κίνηση θα έχει και μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο μιας και συνολικά δαπανούνται 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε ασφάλειες κλοπής και αντικαταστάσεις συσκευών. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι κάποιοι, όπως ο γερουσιαστής Mark Leno, υποστηρίζουν πως αυτά τα αντικλεπτικά εργαλεία θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να δράσουν οι ίδιοι οι χρήστες. Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός και όσο οι εταιρείες αποφασίζουν τις κινήσεις τους, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες θα βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: newpost.gr