«Σφαγή» στο Σουδάν

Gazzetta team
«Σφαγή» στο Σουδάν
Μία επιδρομή για την κλοπή ζώων στοίχισε τη ζωή περισσοτέρων από 100 ανθρώπων στο Σουδάν. Η επίθεση έγινε σε έναν απομονωμένο καταυλισμό κτηνοτρόφων στα βόρεια της χώρας, όπου αποτελούν συχνό φαινόμενο οι συγκρούσεις για τα ζώα.

«Χάσαμε 28 πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Μπολ Ντελ, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως αστυνομικοί και στρατιώτες καταδίωξαν τους δράστες και σκότωσαν 85 από αυτούς. «Ορισμένοι συνελήφθησαν στην περιοχή των βάλτων που οδηγεί στο κρατίδιο Γιούνιτι», ανέφερε ακόμη. Οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων κοινοτήτων και φυλών είναι πολύ συχνές στο Νότιο Σουδάν. Στα τέλη του 2011 περισσότεροι από 600 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο κρατίδιο Τζονγκλέι όταν σχεδόν 6.000 νέοι της φυλής Λου Νούερ επιτέθηκαν σε αντιπάλους τους της φυλής Μούρλε.

Ταυτοχρόνως, στην πάμφτωχη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Δεκεμβρίου ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Σάλβα Κίιρ και εκείνων του Ρικ Μάκαρ, του πρώην αντιπροέδρου ο οποίος αποπέμφθηκε το 2013 από τη θέση του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν η σύγκρουση στο Ουάραπ συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την εμφύλια σύρραξη.

Πηγή: iefimerida.gr