Καταζητείται πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού

Gazzetta team
Καταζητείται πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού
Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναζητείται ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αγγελος Φιλιππίδης.

Τα εντάλματα αφορούν σε υποθέσεις επισφαλών δανείων πάνω από 400 εκατ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα, βαρύνονται με κατηγορίες για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Αγελλος Φιλιππίδης δαιδέχτηκε το 2000 τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στον προεδρικό θώκο μετά από 21 χρόνια παραμονής του τελευταίου στη θέση, ενώ πιο πριν ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ηταν η πρώτη του ενασχόληση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ύστερα από μια 10ετία, που εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορες χρηματιστηριακές εταιρείες. Ξόδεψε μεγάλα ποσά για μεταγραφές με τον Πάολο Σόουζα και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε κανένα πρωτάθλημα στην 3ετια Φιλιππίδη. Μάλιστα ήταν πρόεδρος στον περίφημο αγώνα της Ριζούπολης, όταν οι πράσινοι έχασαν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά είδε το ματς από την τηλεόραση! Κυρήχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του, λόγω της επίθεσης στον διαιτητή Ευθυμιάδη, μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Τι είπε ο Φιλιππίδης

Με παρέμβασή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Άγγελος Φιλιππίδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Φιλιππίδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για δουλειές. «Βεβαίως και θα γυρίσω πίσω, για να δώσω τις εξηγήσεις που αρμόζουν στην ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης, προσθέτοντας: «Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για έναν μήνα, αλλά πρόκειται ασφαλώς να το επισπεύσω και να έρθω πολύ νωρίτερα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε: «Θα ήθελα να υπάρχει μία κάμερα στην ανάκρισή μου. Θα ήθελα όλος ο ελληνικός λαός να καταλάβει, να καταλάβουν οι 2.500 υπάλληλοι του ΤΤ οι οποίοι έκαναν έναν τεράστιο αγώνα να φέρουν το ΤΤ πρώτο το 2010 και να βρίσκονται σήμερα υπό απόλυση πως διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία».

Δείτε τι δήλωσε στην πρωϊνή εκπομπή του Αnt1 στο βίντεο που ακολουθεί...