Τα love stories των πρωθυπουργών (pics)

Gazzetta team
Τα love stories των πρωθυπουργών (pics)
Πίσω από τα έδρανα της βουλής, μακριά από δημοσιογράφους και πολιτικές συναντήσεις, αποχωρίζονται το αυστηρό προφίλ τους για να καταλήξουν στις αγκαλιές των γυναικών που τους άλλαξαν τη ζωή…

Για να ζήσουν σαν «κοινοί θνητοί» τον έρωτα, την αγάπη και την οικογενειακή ζεστασιά με τις κυρίες που τους αγαπούν όχι για το φαίνεσθαι αλλά για το είναι. Οι ιστορίες των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών με τις γυναίκες τους θα μπορούσαν να αποτελούν κινηματογραφικά σενάρια ρομαντικών φιλμ ή σελίδες ρομάντζων με εκατοντάδες αναγνώστες.

Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα ή αλλιώς ένα love story που κρατά 24 χρόνια. Η γνωριμία τους ξεκινά στα μαθητικά έδρανα με έναν εφηβικό έρωτα να μην προμηνύει ότι θα καταλήξει σε μία σχέση ζωής. Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 θα αγωνιστούν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Μέλη της νεολαίας του Κ.Κ.Ε και του Συνασπισμού αργότερα, θα μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για την πολιτική, την ίδια φιλοσοφία για την κοινωνία. Στα μέσα της δεκαετίας του 90’, οι δυο τους χωρίζονται για να σπουδάσουν, εκείνη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και εκείνος στην Αθήνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η απόσταση δεν γίνεται εμπόδιο στην σχέση τους και ο ένας συνεχίζει να στηρίζει τα όνειρά του άλλου.

Η Μπαζιάνα μένει ένα βήμα πίσω τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να μπει ενεργά στο χώρο της πολιτικής, εκείνος όμως δεν λαμβάνει καμία απόφαση πριν ρωτήσει τη γνώμη της. Η σχέση τους δεν οδηγείται στα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς κανείς από τους δύο δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους επισημοποιήσεις, αλλά υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης. Τον Μάιο του 2010, δύο χρόνια πριν την εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, το ζευγάρι φέρνει στον κόσμο το πρώτο του παιδί, τον Παύλο. Τον Ιούνιο του 2012, η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση του δεύτερου γιου τους τον οποίο προτίμησαν επίσης να μην βαφτίσουν. Με τη διαδικασία της πολιτικής ονοματοδοσίας στην Αίγινα ονομάζεται Ορφέας Ερνέστο. Έκτοτε και μετά τον τίτλο του Πρωθυπουργού που απέκτησε ο Αλέξης Τσίπρας, η ζωή τους συνεχίζει να είναι ίδια. Αποφεύγουν τις κοσμικές εμφανίσεις, προσπαθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους και να πορεύονται με αγάπη και στοργή ο ένας για τον άλλον.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Όλα ξεκίνησαν στο Χάρβαρντ, όταν και οι δύο έκαναν τις σπουδές τους στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ η συνέχεια δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η καταγωγή της Μαρέβα δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη και τα προβλήματα ξεκινούν. Η ανεξάρτητη, όμως, νεαρή τότε δεν είναι από τις γυναίκες που σκύβουν το κεφάλι και ο Κυριάκος είναι πεπεισμένος ότι θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί της. Ο γάμος τους θα γίνει το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα και η κόρη τους Σοφία θα γεννηθεί λίγους μήνες μετά. Στη διάρκεια του έγγαμου βίου τους το ζευγάρι αποκτά και άλλα δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη, ενώ η Μαρέβα αρχίζει να αναπτύσσει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποιεί ότι η πολιτική είναι στο DNA του και η απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2004 έχει ληφθεί. Οι συγκρούσεις με την οικογένειά του θα είναι πάλι έντονες και η Μαρέβα γίνεται πάλι στόχος. Το 2006, περίπου, το ζευγάρι αποφασίζει να τραβήξει χωριστούς δρόμους, αν και δεν προχωρά στις διαδικασίες του διαζυγίου. Οι σχέσεις τους είναι άριστες, εκείνος επισκέπτεται καθημερινά την πρώην γυναίκα και τα παιδιά του και έρχεται η στιγμή που οι δυο τους αρχίζουν να ξαναβρίσκουν κοινές γραμμές και ισορροπία. Το 2013 οι φωτογραφίες τους να κάνουν διακοπές στην Πάτμο, βάζουν φωτιά στις φήμες που θέλουν το ζευγάρι να είναι πάλι μαζί. Η επανασύνδεση είναι γεγονός, η Μαρέβα αποφασίζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το 2016 ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, δεν παραλείπει σε κάθε συνέντευξή του να μιλά για τη γυναίκα της ζωής του.

Η ζωή της Νατάσας Παζαΐτη θυμίζει εκείνη μιας μοντέρνας Σταχτοπούτας, αφού η γνωριμία και ο έρωτάς της με τον Κώστα Καραμανλή έφεραν τα πάνω κάτω. Στις αρχές του καλοκαιριού του 1988, ο Κώστας Καραμανλής ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη πιάνει ένα καινούργιο γραφείο, στην Τσιμισκή, για να μπορεί να δέχεται κόσμο. Ένα Σάββατο βράδυ, η Νατάσα περνά την πόρτα του για να αφήσει το βιογραφικό της. Εκεί πέφτει πάνω στον Κώστα Καραμανλή ο οποίος κοιτώντας την αυστηρά ρωτάει να μάθει πώς τη λένε. Αυτό ήταν αρκετό για να μπει στο γραφείο και τη ζωή του. Η σχέση τους μέχρι τα μέσα του 1990 είναι τυπική, ωστόσο η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΔΑΠ έτρεφε κρυφό θαυμασμό για τον εργοδότη της. Τρυφερά αισθήματα έτρεφε και ο πρώην πρωθυπουργός, περιμένοντας μέχρι τον Απρίλιο του 1990, οπότε κι εκλέγεται βουλευτής, για να φανερώσει στην εκλεκτή της καρδιάς του τον έρωτά του.

Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 1990 στο Μαγγανάρι της Ίου, ενώ το 1993, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του όταν αποφασίζει να συγκατοικήσει με τη Νατάσα στο διαμέρισμα της οδού Μητούδη, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης. Το 1997, ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται ο νεότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και την Άνοιξη του 1998, η Νατάσσα λέει το μεγάλο «ναι» στην πρόταση γάμου του αγαπημένου της. Στις 19 Ιουλίου του 1998, την πανέμορφη νύφη Νατάσα Παζαΐτη συνοδεύει πλήθος κόσμου, περίπου 10.000, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Πρώτη Σερρών. Το ανδρόγυνο εγκαθίσταται στο εξοχικό της οικογένειας, στη Ραφήνα. Η Νατάσα δεν αρκείται στις κοσμικές εμφανίσεις, το πάθος της για την Ιατρική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Το 2002 γίνεται διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2003, ζει το θαύμα της μητρότητας και φέρνει στο κόσμο τα δίδυμα τους, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη.

Η εικόνα της παραδοσιακής τετραμελούς οικογένειας ανεβάζει τη δημοτικότητα του τότε υποψήφιου πρωθυπουργού και το 2004 ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται πρωθυπουργός της χώρας. Τρία χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Καραμανλής κερδίζει και πάλι τις εκλογές με την Νατάσα να μην φεύγει στιγμή από το πλευρό του…. ούτε στα εύκολα ούτε στα δύσκολα, όταν το 2009 παραιτείται από Πρόεδρος της ΝΔ. Λίγο καιρό μετά, ο ισχυρός άνδρας της πολιτικής θα σταθεί σαν βράχος στο πλευρό της γυναίκας του που έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Με όλα αυτά να έχουν περάσει στη σφαίρα του παρελθόντος, το ζευγάρι παραμένει ενωμένο με μία και μοναδική προτεραιότητα: την ανατροφή των παιδιών τους.

Μία τρυφερή ιστορία αγάπης έχει και ο Αντώνης Σαμαράς με την Γεωργία Κρητικού. Η μοίρα τους έφερε κοντά, το 1989, όταν η 24χρονη τότε Γεωργία συνοδεύει τον πατέρα της, ιδιοκτήτη της ντοματοβιομηχανίας «Κύκνος», στον κινηματογράφο «Αστέρια», στην Κηφισιά, όπου μιλούσε ο τότε φιλόδοξος πολιτικός Αντώνης Σαμαράς. Μια απλή χειραψία στο τέλος της εκδήλωσης ήταν αρκετή για να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα. Τις επόμενες ημέρες προσπαθεί να μάθει κάτι για εκείνη. Φτάνουν στο γραφείο του 300 φωτογραφίες. Ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει και εντοπίζει τη νεαρή Γεωργία, η οποία τότε ήταν ακόμη φοιτήτρια, και ρωτά πώς μπορεί να τη βρει. Τελικά όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά ένα χρόνο αργότερα Γεωργία Κρητικού και Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας στην Πύλο, ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού. Ο γάμος τους και το πάρτι που ακολούθησε άφησε ιστορία.

Η τελετή ήταν ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και το γλέντι με την Μαρινέλλα και τον Μανώλη Μητσιά κράτησε μέχρι πρωίας. Οι δυο τους θα ζήσουν την απόλυτη ευτυχία, θα αποκτήσουν την Λένα και τον Κωνσταντίνο, ενώ η Γεωργία θα βρίσκεται στο πλευρό του άντρα της, συμβουλεύοντάς τον και στηρίζοντάς τον σε όλα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η λαϊκή ρήση που αναφέρει ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία δυναμική γυναίκα.

Πηγή: reader.gr