Μεγάλες καταστροφές στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Gazzetta team
Μεγάλες καταστροφές στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
Ο απολογισμός των πλημμυρών που έπληξαν την Σαμοθράκη ήταν καταστροφή του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού εξοπλισμού, της αποθήκης φαρμάκων και σοβαρές ζημιές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας στο Κέντρο Υγείας του νησιο

Η λειτουργία του Κέντρου έχει μεταφερθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Τα παραπάνω αναφέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία κάνει λόγο για «πολύ σοβαρές ζημιές» στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής, η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει να κάνει απάντληση υδάτων.

Ήδη από χθες βρίσκονται στο νησί ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Άμεσα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και εστάλη φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών εφόσον παραστεί ανάγκη. Ακόμα, δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας μέχρι να αντικατασταθεί μόνιμα από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί αποφασίστηκε να μεταβεί κλιμάκιο τεχνικών από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στην ένταξη του έργου ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας στο ΕΣΠΑ.

Πηγή: efsyn.gr