Έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγωτού στην Ελλάδα

Gazzetta team
Έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγωτού στην Ελλάδα
Σε κλείσιμο του εργοστασίου της στον Ταύρο, στο οποίο απασχολούνται 102 εργαζόμενοι, προχωρά η νεοσύστατη εταιρεία Froneri Hellas, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του παγωτού.
Όπως αναφέρει η Froneri Hellas σε ανακοίνωση της «αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος, ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα.

Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία να κλείσει το εργοστάσιο στον Ταύρο, όπως αναφέρει: «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν, επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές».

H Froneri Hellas δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 με τη συμμετοχή της Nestlé και της R&R στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.
Αποτελεί θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Froneri, που δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει ετήσιο τζίρο 2,6 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το 2006 η Nestle εξαγόρασε από τη Δέλτα, τον κλάδο του παγωτού μαζί με το εργοστάσιο στον Ταύρο. Από την άλλη πλευρά η Νestle εισέφερε στη Δέλτα την δραστηριότητα γάλακτος.

Yποχωρούν οι πωλήσεις στην αγορά παγωτού

Σε κρίση έχει περιέλθει στα τελευταία χρόνια η αγορά παγωτού στην Ελλάδα, η οποία έχει απωλέσει μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου της. Τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν κυρίως με την οικονομική κρίση και την τάση των καταναλωτών να περιορίζουν αισθητά τα έξοδα τους αλλά και την άνοδο της τιμής των παγωτών λόγω της μετάταξης του από τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23%.

Όπως αναφέρουν στελέχη του χώρου, η αγορά παγωτού στη χώρα μας από το 2010 μέχρι και το 2014 έχει υποχωρήσει πάνω από 30% σε αξία και πάνω από 35% σε όγκο.

Όσον αφορά τα μερίδια αγοράς που κατέχουν οι εταιρείες αυτά με βάση τα τελευταία στοιχεία του 2016 διαμορφώνονται ως εξής: Nestle 29%, ΕΒΓΑ 22,7%, Algida 19,6%, Kρι Kρι 11% και λοιποί 3,4%.


Πηγή: insider.gr