Mε το... καλημέρα αναταραχή στο AfD

Gazzetta team
Mε το... καλημέρα αναταραχή στο AfD
Η συμπρόεδρος της AfD Φράουκε Πέτρι ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της.

Την απόφασή της να μην ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αρχηγός του κόμματος Φράουκε Πέτρι, κάνοντας λόγο για «εσωτερική διχογνωμία σε θέματα ουσίας» στο κόμμα της.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε από κοινού με τον συμπρόεδρό της Γιεργκ Μόιτεν και τους δύο κεντρικούς υποψηφίους Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Αλίς Βαϊντέλ, η κυρία Πέτρι, η οποία εξελέγη με απευθείας ψήφο στην περιοχή της Σαξονίας όπου η AfD αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στο εσωτερικό της AfD υπάρχει διχογνωμία σε ό,τι αφορά την ουσία. Δεν πρέπει να το αποκρύψουμε αυτό από την κοινωνία» και πρόσθεσε ότι έπειτα από πολλή σκέψη αποφάσισε να μην συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Το AfD του 2013 και ως το 2015 ζητούσε καθαρά στο τέλος να καταστεί ικανό να κυβερνήσει. Αυτό παραμένει το δικό μου αίτημα. Ένα αναρχικό κόμμα, όπως λεγόταν τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι, μπορεί να είναι επιτυχές στην αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει αξιόπιστη πρόταση για την ανάληψη της διακυβέρνησης», τόνισε και εγκατέλειψε την αίθουσα χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις. Όπως έγινε ωστόσο γνωστό αμέσως μετά, η κυρία Πέτρι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από την έδρα της.

Ήδη χτες το βράδι η συμπρόεδρος της ΑfD είχε λάβει αποστάσεις από τις επιθετικές δηλώσεις που ακολούθησαν την χθεσινή εκλογική επιτυχία.


Πηγή: thetoc.gr