O Τζιτζικώστας έκανε βόλτες με Θεσσαλονικείς με ηλεκτρονικά μέσα (pics)

Gazzetta team
O Τζιτζικώστας έκανε βόλτες με Θεσσαλονικείς με ηλεκτρονικά μέσα (pics)
Στη Θεσσαλονίκη έκαναν βόλτα πάνω σε μέσα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και σκάφη «επιστρατεύτηκαν» σήμερα, στη νέα Παραλία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

«Voltάρω» είχε τίτλο η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προμηθευτούμε 50 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας. Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε και σειρά άλλων δράσεων, όπως η δημιουργία σημείων ηλεκτρικής φόρτισης, ώστε οι χρήστες των συγκεκριμένων οχημάτων να μπορούν να τα φορτίσουν, με πολύ χαμηλό κόστος. Στόχος μας είναι αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω' να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για τα ηλεκτροκίνητα μέσα που είναι «καθαρά», οικονομικά και ενεργειακά βιώσιμα, μίλησε από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

«Τα σκάφη θαλάσσης που συνδυάζουν τη χρήση ΑΠΕ και ηλεκτρικής ενέργειας, κινούνται δηλαδή με ρεύμα, συσσωρεύοντας ενέργεια από τον ήλιο με φωτοβολταϊκά πάνελ, αποτελούν μια πολύ σοβαρή και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τις υδάτινες μετακινήσεις και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα από αυτά», επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ