Έρχεται τροπολογία που θα βάζει όριο ηλικίας στα σκάφη που κάνουν πετρέλευση

Gazzetta team
Έρχεται τροπολογία που θα βάζει όριο ηλικίας στα σκάφη που κάνουν πετρέλευση
"Όλοι οι υπουργοί είμαστε κάτω από τη συνεχή εποπτεία του πρωθυπουργού. Και όλοι είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού", τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας στη "Realnews", για τα περί παραίτησής του και για το κατά πόσο αισθάνεται υπό επιτήρηση.

Ο κ. Κουρουμπλής προαναγγέλλει την κατάθεση τροπολογίας με την οποία, για πρώτη φορά, θα τίθεται όριο στην ηλικία των πλοίων που κάνουν πετρέλευση, δηλαδή τροφοδοσία πλοίων. "Είναι κάτι που δεν τόλμησε κανένας από αυτούς που σήμερα κόπτονται για το περιβάλλον. (...) Γιατί ήθελαν καλές σχέσεις με τη διαπλοκή", σημειώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ενώ τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα δεκάδες ναυάγια στον κόλπο της Ελευσίνας, "τώρα όλοι κόπτονται για τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα".

Δηλώνει, ακόμα, ότι θα ζητήσει την επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας ("οπότε δεν υπάρχει παραγραφή") που συνδέονται με λαθρεμπόριο, εγκληματικές πράξεις και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και την αναφορά αυτή να την συνυπογράψουν οι υπεύθυνοι οικονομικών όλων των κομμάτων. "Κι εκεί θα δούμε το αξιόπιστο του λόγου του καθενός", προσθέτει.

Για το πότε θα καθαρίσει ο Σαρωνικός, απαντά ότι πραγματική γνώση του θέματος θα έχουμε στο διάστημα 10-15 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετρήσεων από το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα οικολογικά μέσα προκειμένου να αποκατασταθεί το οικοσύστημα.

Σχετικά με τις κατηγορίες για το πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο, ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι επισκέφθηκε τη βρετανική πρωτεύουσα τρεις φορές για να διεκδικήσει η Ελλάδα την παρουσία μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών αλληλασφάλισης στον Πειραιά, που αναζητούν έδρα σε ευρωπαϊκό έδαφος λόγω Brexit.

Τέλος, απαντά με τη φράση του Αϊνστάιν: "Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία" σε όσους τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την τυφλότητά του για να κάνει καριέρα.

Πηγή: topontiki.gr