H στιγμή που Μεξικάνοι αστυνομικοί πέφτουν σε ένοπλη ενέδρα του καρτέλ των ναρκωτικών (vid)

Gazzetta team
H στιγμή που Μεξικάνοι αστυνομικοί πέφτουν σε ένοπλη ενέδρα του καρτέλ των ναρκωτικών (vid)
Μια body cam κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικοί στο Μεξικό δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από άνδρες που εμπλέκονται σε καρτέλ ναρκωτικών.

Το περιστατικό έγινε στη Μαδέρα και στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί πέφτουν σε ενέδρα και δέχονται «βροχή» από σφαίρες από το καρτέλ Χουάρες.

Οι αξιωματικοί βγαίνουν αμέσως από τα αυτοκίνητά τους και αρχίζουν να επιστρέφουν τα πυρά στη συμμορία, καταλήγοντας σε μια παρατεταμένη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο αξιωματικός που καταγράφει την επίθεση πυροβόλησε 17 φορές προτού βρει καταφύγιο πίσω από τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα.

Η συμμορία θεωρείται παρακλάδι του Χουάρες καρτέλ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες του Μεξικού και έχει εμπλακεί πολλές φορές σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο παρελθόν. Το καρτέλ αυτό έχει ιδρυθεί από τον Αμάντο Καρίγιο Φουέντες, το 1970, είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες δολοφονίες. Ο Φουέντες πέθανε κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης το 1997 και την αρχηγία του καρτέλ έχει σήμερα ο αδελφός του Βιθέντε, ο οποίος συνελήφθη το 2014.

Τουλάχιστον 38 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Μεξικό από το 1992 για λόγους που επιβεβαιώθηκαν ότι σχετίζονται με την δράση τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων ενώ ακόμα 50 άτομα σκοτώθηκαν την ίδια περίοδο για λόγους που παραμένουν ασαφείς.

Πηγή: reader.gr