Βίαιη προσαγωγή νοσοκόμας που έκανε σωστά τη δουλειά της (vid)

Gazzetta team
Βίαιη προσαγωγή νοσοκόμας που έκανε σωστά τη δουλειά της (vid)
Μία νοσοκόμα αρνήθηκε να πάρει αίμα από αναίσθητο ασθενή και αστυνομικός την οδήγησε βίαια στο περιπολικό.

Ένα άγριο περιστατικό από τη Γιούτα προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ. Ένας αστυνομικός από το Σολτ Λέικ Σίτι, χρησιμοποιεί βία εναντίον μιας νοσοκόμας επειδή εκείνη αρνήθηκε να πάρει αίμα από αναίσθητο ασθενή και να του το παραδώσει.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την 26η Ιουλίου, αλλά το βίντεο και η υπόθεση ήρθαν τώρα στο φως καθώς η 41χρονη νοσοκόμα, Άλεξ Γουόμπελς έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Το βίντεο προέρχεται από τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών αλλά και από κινητά τηλέφωνα εργαζόμενων στο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα δέχεται επίθεση από τον αστυνομικό που της ορμάει και την προσαγάγει βίαια. Εκείνη φωνάζει και ζητά βοήθεια.

Ο αστυνομικός σέρνει τη γυναίκα μέχρι στην πόρτα και κατόπιν την κλείνει στο περιπολικό. Εκεί η Γουόμπελς έμεινε για περίπου 20 λεπτά και αφέθηκε ελεύθερη μετά από παρέμβαση της διοίκησης του ιατρικού κέντρου.

Ο αστυνομικός είχε ζητήσει από τη νοσοκόμα να πάρει αίμα από έναν αναίσθητο ασθενή και εκείνη αρνήθηκε γιατί κάτι τέτοιο παραβιάζει το νόμο. Δείγμα παραδίδεται στην αστυνομία μόνο στις εξής περιπτώσεις: ο ασθενής δίνει τη συναίνεσή του, ο ασθενής τελεί υπό κράτηση, υπάρχει δικαστική εντολή.

«Αυτό που έγινε είναι πολύ ασυνήθιστο, όλοι έχουν υποστεί σοκ, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου.

Η δήμαρχος του Σολτ Λέικ Σίτι αλλά και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ζήτησαν συγγνώμη σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα χθες. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο εισαγγελέας του Σολτ Λέικ ζήτησε ποινική έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού.

Πηγή: tvxs.gr