Κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω smartphone! (pics)

Gazzetta team
Κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω smartphone! (pics)
Μια ζωή χωρίς... κλειδιά και πολύ πιο αυτόματη τεχνολογικά καθημερινότητα οραματίζεται η γερμανική εταιρία Bosch, που παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου θα το ξεκλειδώνει και θα το κλειδώνει μέσω του κινητού του.

Επίσης όλες και όλοι έχουμε δυσανασχετήσει τις στιγμή που με πράγματα στα χέρια, πρέπει να ψάξουμε σε τσάντες, τσαντάκια και τσέπες για το κλειδί του αυτοκινήτου μας.

Τέλος σε όλα τα παραπάνω βάζει μια νέα τεχνολογία, που παρουσίασε ο κλάδος αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας Bosch. Με αυτή, το smartphone του ιδιοκτήτη γίνεται το μέσο για το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα του αυτοκινήτου. Μόλις ο οδηγός πλησιάσει στα 2 μέτρα το αυτοκίνητο ανοίγει, ενώ μόλις απομακρυνθεί την ίδια απόσταση, κλειδώνει.

Μέσω μιας εφαρμογής που ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατεβάζει με την αγορά του, εγκαθίσταται στο τηλέφωνό του ένας μοναδικός κωδικός, που επιτρέπει την επικοινωνία με το αυτοκίνητο.

Φυσικά το σύστημα έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ο οδηγός να μεταφέρει την εφαρμογή του συστήματος και σε άλλα smartphone, για παράδειγμα των μελών της οικογένειάς του, με διαφορετικές μάλιστα ρυθμίσεις (καθίσματος και καθρεφτών) ή περιορισμών (μέγιστης ταχύτητας) για το καθένα.

Στις δικλείδες ασφαλείας περιλαμβάνεται και η πιθανότητα απώλειας του τηλεφώνου, καταστροφής του ή αδυναμίας επικοινωνίας με το αυτοκίνητο λόγο χαμηλής μπαταρίας. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα επέμβασης στην εφαρμογή μέσω υπολογιστή ενώ, μια τελευταία, η ύπαρξη κανονικού κλειδιού όπως το γνωρίζουμε.

Αυτή η τεχνολογία δίνει λύση και σε μελλοντικές ανάγκες, όπως η κοινή χρήση οχημάτων. Σε σχέση με τα σημερινά συστήματα keyless start, όπου πρέπει να έχεις το χειριστήριο του αυτοκινήτου μαζί σου, εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία, αλλά και δυνατότητα χρήσης από πολλά άλλα άτομα.

Πηγή: reader.gr