Τέξας: Τα συντρίμμια μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ (pics)

Gazzetta team
Τέξας: Τα συντρίμμια μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ (pics)
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μακριά από τα σπίτια τους, 40.000 κατεστραμμένες κατοικίες στην πόλη του Χιούστον και φυσικά τον θλιβερό απολογισμό των 33 νεκρών αφήνει πίσω του ο τυφώνας Χάρβεϊ, που χτύπησε την πολιτεία του Τέξας την προηγούμενη Παρασκευή (25/8).

Το βράδυ της Τετάρτης, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε χαμηλό βαρομετρικό, ωστόσο προειδοποίησε ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Ο θάνατος δέκα ανθρώπων σε διάφορες κομητείες του νοτιοανατολικού Τέξας έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ 23 ακόμη θάνατοι «πιθανόν συνδέονται με τον Χάρβεϊ», όπως ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία του Χάρις, της κομητείας στην οποία ανήκει το Χιούστον.
Καθώς τα νερά υποχωρούν στο Χιούστον, αφού 41 τρισεκατομμύρια λίτρα έχουν πέσει σε διάστημα πέντε ημερών στην Πολιτεία Τέξας, οι αρχές φοβούνται ότι θα βρουν και άλλα πτώματα.

Εκτός από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, η Πολιτεία ανησυχεί και για τις σοβαρές υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει ο Χάρβεϊ, οι οποίες εκτιμώνται σε 30 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Εκφράζονται φόβοι και για την οικονομία του Τέξας, καθώς τα 15 διυλιστήρια της περιοχής, που αντιστοιχούν στο 20,9% της συνολικής δυνατότητας διύλισης των ΗΠΑ, έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους ή ετοιμάζονταν να σταματήσουν το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: reader.gr