Έρευνες για αυθαίρετη δόμηση μετά το σεισμό στην Ίσκια

Gazzetta team
Έρευνες για αυθαίρετη δόμηση μετά το σεισμό στην Ίσκια
Έρευνα για πολλαπλή εξ αμελείας ανθρωποκτονία και για πρόκληση καταστροφής εξ αμελείας μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ίσκια είναι πιθανό να ξεκινήσει η εισαγγελία της Νάπολης όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος.

«Πρόκειται για μια πολυσύνθετη περίπτωση και χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση. Υπάρχει κοινωνικό κόστος, που είναι σαφές και σε αυτή την περίπτωση, το οποίο οφείλεται σε σοβαρά φαινόμενα όπως αυτό της παράνομης και αυθαίρετης δόμησης», δήλωσε στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai o αρχιεισαγγελέας της Νάπολης Τζοβάνι Μελίλο.

«Στο νησί της Ίσκια "ξεφύτρωναν" καινούργια σπίτια μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε όλο το νησί μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει μια μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παράνομη. Ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι ένα σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σειρά καταρρεύσεων», δηλώνει στο μεταξύ o Τζουζέπε Ματζάρα, ο τοπικός υπεύθυνος της οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente.

Μετά τον απεγκλωβισμό τριών αδελφών, επτά μηνών, επτά και έντεκα ετών στην Ίσκια,το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια ονόματι Τσίρο δήλωσε από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε: «Την καταραμένη αυτή νύχτα είμαι βέβαιος ότι μας έσωσε το χέρι του Θεού. Τώρα, έμαθα πραγματικά να εκτιμώ την ζωή».

Πηγή: newsbeast.gr