Ο Στίβεν Χόκινγκ... φεύγει για το διάστημα

Gazzetta team
Ο Στίβεν Χόκινγκ... φεύγει για το διάστημα
Το διάστημα αποφάσισε να επισκεφτεί ο κοσμολόγος και ο φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, με το διαστημόπλοιο του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Αν και ποτέ δεν είχε ονειρευτεί ότι θα κατευθυνθεί στο διάστημα, όπως ανέφερε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain, όταν ο Richard Branson του προσέφερε μια θέση στη Virgin Galactic είπε αμέσως το ναι.

Η εταιρεία διαστημικών πτήσεων του Ρίτσαρντ Μπράνσον, Virgin Galactic, ελπίζει σύντομα να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα σε εμπορικές αποστολές. Ο κ. Μπράνσοσ είχε αναφέρει μάλιστα ότι η πρώτη πτήση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ήδη από το 2009, όμως τα σχέδιά του δεν προχώρησαν μετά από μια σειρά αποτυχημένων δοκιμών.

Πέρα από τα διαστημικά σχέδιά του ο καθηγητής Χόκινγκ αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξής του και στον αμερικανό πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «δημαγωγός» και άνθρωπο που τον έκανε να νιώσει ότι δεν μπορεί να είναι στο μέλλον ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ. «Η προτεραιότητά του είναι να ικανοποιήσει το εκλογικό του σώμα του, ο ίδιος δεν είναι ούτε φιλελεύθερος ούτε καν ενημερωμένος» συμπλήρωσε.

Επιπλέον άσκησε κριτική και στον Τζέρεμι Κορμπίν, ο οποίος όπως ανέφερε προέβαλε μια την εικόνα του «αριστερού εξτρεμιστή χωρίς ωστόσο να είναι». Λόγω των μέσων ενημέρωσης ο Κόρμπιν δεν έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο θα συνεχίσει να στηρίζει το Εργατικό Κόμμα» τόνισε.

Τέλος αναφερθείς στο Brexit, ο διάσημος επιστήμονας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί με τον «απομονωμένο και εσωτερικό τρόπο που θέλει η δεξιά πτέρυγα του Συντηρητικού Κόμματος» και προειδοποίησε τους πολιτικούς να εξασφαλίσουν την διατήρηση όσο τον δυνατόν περισσότερων δεσμών με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφού μια ενδεχόμενη εγκατάλειψη της Ευρώπης θα απειλούσε την θέση της χώρας ως παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της επιστήμης και της καινοτομίας».

Πηγή: reader.gr