Ισπανία: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Καμπρίλς

Gazzetta team
Ισπανία: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Καμπρίλς
Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στην πόλη Καμπρίλς.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Καμπρίλς, στην Καταλονία, όπως μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανό της, το «πρακτορείο» Amaq.

Το ΙΚ, που είχε αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη μόνο για την επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελόνη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι «δύο αποσπάσματα τζιχαντιστών» διέπραξαν τις δύο επιθέσεις που είχαν ως στόχο «συγκεντρώσεις των σταυροφόρων».

Τι έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής

Πέντε άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιτέθηκαν σε πεζούς τραυματίζοντας έξι πολίτες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακολούθησε μάχη με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί ενώ ο πέμπτος υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα από τα τραύματά του. Κατά την «μάχη» που ακολούθησε τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας που ασχολείται με τρομοκρατικά αδικήματα (Audiencia Nacional), Χαβιέ Σαραγόσα, είχε δηλώσει ότι οι πέντε άνδρες ήταν γνωστοί για επαφές με τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ