5 επιστολές είχε στείλει στην Πυροσβεστική ο δήμαρχος Κυθήρων

Gazzetta team
5 επιστολές είχε στείλει στην Πυροσβεστική ο δήμαρχος Κυθήρων
«Σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος τι ακριβώς θα γίνει; Θα αναμένουμε ώρες επί ωρών ενίσχυση από την Πελοπόννησο;», έγραφε ο δήμαρχος του νησιού.

Πέντε επιστολές είχε αποστείλει στο Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία 2,5 χρόνια ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για τη δραματική υποστελέχωση του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», οι επιστολές είχαν αποσταλεί προς τρεις διαφορετικούς αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Η πρώτη επιστολή εστάλη στις 3 Δεκεμβρίου 2014. Τότε, ο κ. Χαρχαλάκης ζητούσε την τοποθέτηση τεσσάρων πυροσβεστών, για να καλυφθεί μέρος των έξι κενών οργανικών θέσεων. Στη δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 22 Απριλίου 2016 ο δήμαρχος Κυθήρων απηύθυνε έκκληση για άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Π.Κ. Κυθήρων και τη διακοπή όλων των αποσπάσεων τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η τρίτη επιστολή εστάλη στις 22 Απριλίου 2016, ακολούθησε νέα επιστολή στις 12 Δεκεμβρίου 2016 και η τελευταία ήταν στις 13 Μαρτίου 2017, με την οποία ο δήμαρχος Κυθήρων εξέφραζε τις έντονες ανησυχίες του για την αποδόμηση του πυροσβεστικού κλιμακίου των Κυθήρων.

«Σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος τι ακριβώς θα γίνει; Θα αναμένουμε ώρες επί ωρών ενίσχυση από την Πελοπόννησο; Και εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της τραγικής υποβάθμισης του τοπικού Π.Κ.;» ανέφερε ο κ. Χαρχαλάκης στην επιστολή του που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή«.


Πηγή: thetoc.gr