Eπιχείρηση για τον εντοπισμό των επιβατών από την πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα

Gazzetta team
Eπιχείρηση για τον εντοπισμό των επιβατών από την πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα
Συναγερμός έχει σημάνει σε πυροσβεστική και αστυνομία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πτώση ελαφρού αεροσκάφους στην επαρχία των Δένδρων της περιοχής του Τυρνάβου. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του και τη διάσωση των επιβατών του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου TL 20 που κατέπεσε στην αερολέσχη της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο μικρό αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία καλούν στο κινητό τους τηλέφωνο και δεν απαντούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας είναι εν ενεργεία πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος ανήκει στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.

Οι έρευνες διεξάγονται τόσο από αέρος, με ελικόπτερο Απάτσι του στρατού, όσο και από το έδαφος, με την αποστολή τριών οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Οι περιοχές στις οποίες έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες είναι τα Δένδρα και Πλατανούλια.

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στην πτώση του μικρού αεροσκάφους, καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα beacon, το οποίο εκπέμπει σε περίπτωση πρόσκρουσης ή συντριβής.

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συνεχίζεται σε διάφορα σημεία στις περιοχές Πλατανούλια και Δένδρα της επαρχίας Τυρνάβου, όπως επίσης και στην περιοχή της Τερψιθέας.

Σημειώνεται πως λόγω του μικρού μεγέθους του αεροσκάφους, αλλά και λόγω του σκότους, υπάρχουν δυσκολίες στην επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πληρώματος.

Πηγή: protothema.gr