ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί και 28 τραυματίες μέσα σε φορτηγό

Gazzetta team
Οι αρχές ανακοίνωσαν πως βρέθηκαν σήμερα οκτώ νεκροί και 28 τραυματίες, προφανώς παράτυποι μετανάστες, μέσα σε ρυμουλκούμενο φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στο Σαν Αντόνιο.

Οι τραυματίες, από τους οποίους οι 20 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσαν ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ουίλιαμ ΜακΜάνους, και οι πυροσβέστες.

«Μοιάζει να πρόκειται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σκηνικό «τρόμου» μέσα στο φορτηγό. Διευκρίνισε πως τα βίντεο επιτήρησης του χώρου στάθμευσης έδειξαν ότι οχήματα είχαν έρθει προηγουμένως για να αναζητήσουν κάποιους ανθρώπους που είχαν κρυφτεί στο ρυμουλκούμενο όχημα και οι οποίοι ήταν ζωντανοί.

Είναι αδύνατον προς το παρόν να προσδιοριστεί πόσα πρόσωπα μεταφέρονταν με το φορτηγό. Ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά.

«Μας κάλεσε ένας υπάλληλος του καταστήματος Walmart για να μας πει για αυτό το φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος. Μας είπε πως κάποιος από το φορτηγό τού ζήτησε νερό. Έφερε το νερό και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Φθάσαμε επί τόπου και βρήκαμε οκτώ νεκρούς στο βάθος του ρυμουλκούμενου οχήματος», δήλωσε ο ΜακΜάνους σε συνέντευξη Τύπου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστών, Τσαρλς Χουντ, διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο κλιματισμός στο ρυμουλκούμενο όχημα δεν λειτουργούσε. «Αρχίσαμε να βγάζουμε τους τραυματίες (...) Είκοσι από αυτούς είναι σε σοβαρή ή πολύ σοβαρή κατάσταση», είπε.

Το Σαν Αντόνιο απέχει μερικές ώρες οδικώς από τα σύνορα με το Μεξικό. Ο καιρός τις ημέρες αυτές στην περιοχή ήταν πολύ ζεστός και ξηρός. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Πηγή: insider.gr