Άκυρο του ΣτΕ στους δικηγόρους για την «άρνηση» στα POS

Gazzetta team
Άκυρο του ΣτΕ στους δικηγόρους για την «άρνηση» στα POS
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας. για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το ΣτΕ το άμεσο «πάγωμα», καθώς και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η πρόεδρος του Α' θερινού Τμήματος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Επιπλέον, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Πηγή: thepressproject.gr