Άδ. Γεωργιάδης: Το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών

Gazzetta team
Άδ. Γεωργιάδης: Το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών
«Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε λογαριασμό. Όχι για εμάς, αλλά για τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να μάθει τι κόστισε όλη αυτή η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενόψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ασφαλώς και κερδίζει πολιτικό χρόνο (σ.σ. η κυβέρνηση, με την πρόσφατη συμφωνία), γι' αυτό και ψήφισε τα μέτρα» και πως όμως «ο πολιτικός χρόνος που κερδίζει δεν είναι παρά ελάχιστοι μήνες». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως προσωπικά πιστεύει ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά.

Αναφέρει ότι «την τελευταία διετία, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια ασφάλεια γιγαντώθηκαν», ενώ σημειώνει ότι «τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής και των Εξαρχείων είχαν αρχίσει να φθίνουν επί κυβερνήσεως Σαμαρά».

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ, εφόσον υπάρξει «πολιτική αλλαγή», θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, απαντά, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις για το βασικό προσανατολισμό της χώρας, πρέπει πράγματι να έχουν ανοιχτές τις πόρτες για να μπορούν να βοηθήσουν, εάν και εφόσον το επιθυμούν. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα».

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για την «υπόθεση Γιαννουσάκη». «Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του», λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Συμπληρώνει ότι «η θέση της ΝΔ δεν έχει να κάνει -όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση- ως προσπάθεια υπεράσπισης ενός επιχειρηματία, στην προκειμένη περίπτωση του κ. Μαρινάκη» και ότι «εάν ο κ. Μαρινάκης είναι ένοχος, να πάει φυλακή, αλλά το αν είναι ένοχος θα το κρίνει η Δικαιοσύνη με αδιάβλητες διαδικασίες και όχι ο υπουργός 'Άμυνας με μεθοδευμένες και προκατασκευασμένες καταθέσεις και επιλογές ανακριτών και εισαγγελέων». «Αυτό είναι το ζήτημα, το οποίο εξετάζουμε και όχι την υπόθεση "Noor1", η οποία κρίθηκε και κρίνεται από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ