100 άνθρωποι στην Κίνα μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη

Gazzetta team
100 άνθρωποι στην Κίνα μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη
Περίπου 100 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης και βράχων μετά την κατολίσθηση που έπληξε σήμερα το πρωί ένα χωριό της επαρχίας Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Περίπου 40 σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν εξαιτίας της κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση μέσω του Ίντερνετ.

Η λάσπη και οι βράχοι από την κατολίσθηση μπλόκαραν επίσης την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές εφαρμόζουν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπολογίσουν την έκταση της καταστροφής, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μεταδίδει απ' ευθείας εικόνες αστυνομικών και κατοίκων που φορούν αδιάβροχα και στέκονται πάνω σε τεράστιους γκρι βράχους, ενώ δίπλα τους πορτοκαλί εκσκαφείς επιχειρούν να καθαρίσουν τα μπάζα.

«Είναι πολλές δεκάδες τόνοι βράχων», δήλωσε ο Τσεν Τιεμπό, αστυνομικός στην περιοχή.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στις αγροτικές και ορεινές περιοχές της Κίνας, ιδιαίτερα στη διάρκεια δυνατών βροχών.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιανουάριο όταν κατολίσθηση κατέστρεψε ένα ξενοδοχείο στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα).