Η απελευθέρωση των δύο Ολλανδών ανακοινώθηκε «κατά λάθος» αναφέρει ο ELN

Gazzetta team
Η απελευθέρωση των δύο Ολλανδών ανακοινώθηκε «κατά λάθος» αναφέρει ο ELN
Η απελευθέρωση δύο Ολλανδών δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην Κολομβία από αντάρτες του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), ανακοινώθηκε κατά λάθος την Παρασκευή το απόγευμα, ανέφερε στο Twitter η οργάνωση.

«Αναφορικά με τους δύο Ολλανδούς αιχμαλώτους, λάβαμε πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωσή τους στα μέσα της ημέρας, αλλά δεν μπορέσαμε να την επιβεβαιώσουμε», ανέφερε ο ELN, που νωρίτερα στον ίδιο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter (@ELN_RANPAL_COL) είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων.

«Ζητάμε συγγνώμη και επαναδιαβεβαιώνουμε ότι η υγεία των δύο ξένων είναι σε άριστη κατάσταση», πρόσθεσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με τον ELN, «το λάθος προέκυψε από την RANPAL» το ραδιοφωνικό σταθμό της οργάνωσης, «που έλαβε πληροφορία την οποία δεν διασταύρωσε μέσω εσωτερικών διαύλων και τον ELN που πάντα τηρεί το λόγο του».

Νωρίτερα την Παρασκευή, η ανάρτηση στο λογαριασμό του ELN ανέφερε ότι: «Ανακοινώνουμε ότι οι δύο ξένοι οι οποίοι είχαν απαχθεί από τον ELN στο Κατατούμπο (βορειοανατολική Κολομβία) απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς».

Έξι ώρες όμως αργότερα, οι κολομβιανές αρχές δεν είχαν επιβεβαιώσει την απελευθέρωση και τοπικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αμφισβητούν την εγκυρότητα της ανακοίνωσης μέχρι την νέα ανάρτηση της οργάνωσης.

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το πρωί εκείνης της ημέρας απήχθησαν ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ, 62 ετών, και ο εικονολήπτης και παραγωγός Εουχένιο Έρνεστ Μαρί Φολέντερ, 58 ετών, κοντά στην κοινότητα Ελ Τάρα, στην περιφέρεια Νόρτε δε Σαντανδέρ (βορειοανατολικά).