Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών

Gazzetta team
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών
Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει την Δευτέρα σε πρωτοβουλία προκήρυξης διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στο εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων να πείσει τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ - οι οποίοι κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς και τις συγκεντρώσεις, κρατόντας τα απορριμματοφόρα μακριά από τους δρόμους, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους- να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Την λύση αυτή είχε προαναγγείλει ο Π. Σκουρλέτης νωρίτερα. Μιλώντας στον Real FM ο υπ. Εσωτερικών δήλωσε πως «προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα».

Μάλιστα μίλησε για αξιοποίηση όλων των δυνατών εργαλείων οι οποίες ταυτόχρονα πρέπει να είναι «μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επαύριο αντισυνταγματική».

Πηγή: iefimerda.gr