Απάτη με ιστοσελίδα που παραπλανούσε ότι είναι του ΑΣΕΠ

Gazzetta team
Απάτη με ιστοσελίδα που παραπλανούσε ότι είναι του ΑΣΕΠ
Ο χειριστής της προσέφερε υπηρεσίες έναντι πληρωμής

Εξιχνιάστηκε απάτη με ηλεκτρονική σελίδα που έφερε την ονομασία ΑΣΕΠ. Η ιστοσελίδα είχε μάλιστα περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοίαζε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο διαχειριστής της ιστοσελίδας παραπλανούσε τους επισκέπτες της, δημιουργώντας τους την εντύπωση πως πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και προσέφερε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται δωρεάν από τον Οργανισμό.

Από την εμπεριστατωμένη ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να διακριβωθεί η εμπλοκή ενός άνδρα ως διαχειριστή, κατόχου της επίμαχης ιστοσελίδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Επιπλέον, μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε προσωρινά και αναμένεται η οριστική διαγραφή της.


Πηγή: newsbeast.gr