Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός (pic)

Gazzetta team
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός (pic)
Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την Λέσβο! O σεισμός έγινε στις 22:50, είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Σεισμός 5,2 βαθμών σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου και κοντά στα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πολλοί κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους, με δεδομένο ότι η δόνηση έρχεται έξι ημέρες μετά τα 6,1 Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί τη Δευτέρα, προκαλώντας το θάνατο μίας γυναίκας και σοβαρές ζημιές σε πολλά παλιά σπίτια του νησιού, ειδικά στο χωριό Βρίσα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 31 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Μυτιλήνης και 16 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πλωμαρίου.

Η δόνηση είχε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, 12 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού, και έγινε αισθητός τόσο στη Λέσβο όσο και στις ακτές της Τουρκίας, με το επίκεντρο να βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με πέντε σεισμούς 4,8 έως 4,1 βαθμών να έχουν καταγραφεί το τελευταίο τριήμερο.

Ισχυρός μετασεισμός

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σημειώθηκε στις 10.50 το βράδυ, στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας του ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας: πρόκειται για την ισχυρότερη από τότε, μετασεισμική δόνηση με το ίδιο περίπου, επίκεντρο. Ακολούθησαν πάντα με το ίδιο επίκεντρο, τρεις σεισμικές δονήσεις στα 3, 3,2 και 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: skai.gr