Αιχμές από Ιβάν Σαββίδη για τη διαδικασία στο ΔΟΛ

Gazzetta team
Αιχμές από Ιβάν Σαββίδη για τη διαδικασία στο ΔΟΛ
Έντονα ενοχλημένος από τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τον ΔΟΛ εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31/5) ο Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας για το θέμα πριν από τα εγκαίνια της έδρας των Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.

«Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δε δίστασε να κάνει λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και στάθηκε στο θέμα που προέκυψε με τα χρήματα της εγγυητικής τραπέζης τα οποία προέρχονταν από εταιρεία συμφερόντων του (Dimera) με έδρα την Κύπρο.

Ο κ. Σαββίδης επανέλαβε την πρόθεση του να βάλει 25 εκατομμύρια ευρώ στο MEGA, όπου κατέχει το 19,6% των μετοχών, αλλά και το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως επεσήμανε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, δε θα αφήσει το MEGA να πτωχεύσει, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς τους μετόχους, που έφεραν το κανάλι στη σημερινή κατάσταση, ότι μέλημα τους πρέπει να είναι η πληρωμή των εργαζομένων, των προμηθευτών και των τραπεζών από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από την αγοραπωλησία των μετοχών.

«Μία εταιρεία αξίζει όσο τα χρέη της και σε ό,τι αφορά το Mega που αργοπεθαίνει είμαι πρόθυμος να πάρω όλες τις οφειλές του, που πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια», πρόσθεσε.

Πριν από τα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Ιβάν Σαββίδης, ο ομογενής επιχειρηματίας ρωτήθηκε για την συνύπαρξη του με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

«Το MEGA θα έχει ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν οι κ. Βαρδινογιάννης με 35% και κ. Μαρινάκης με 22%, αλλά και εγώ προσωπικά με το 20% που διαθέτω».