«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνέβαλε στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ»

Gazzetta team
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνέβαλε στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ»
Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με τρεις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter -μιας φωτογραφίας από την επίσκεψη του Τζόρτζ Μπους του πρεσβύτερου, τον Ιούλιο του 1991, στην νατοϊκή βάση της Σούδας και ακόμη δύο tweet- εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Στην πρώτη του ανάρτηση απεικονίζεται μία φωτογραφία με τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να εκφωνεί λόγο και τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κάθεται δίπλα του, υπογραμμίζοντας τις σχέσεις συνεργασίας του εκλιπόντα με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Τζέφρι Πάιατ έκανε αναφορά στη συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι ο εκλιπών ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφτηκε, μετά από 27 χρόνια, τον Λευκό Οίκο, ενώ σε τρίτη ανάρτηση ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του λέγοντας: «ένας ακόμα σπουδαίος πολιτικός πέθανε αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Μητσοτάκη».

Πηγή: insider.gr