Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου: «Αναζητείται μία καθαρή λύση»

Gazzetta team
Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου: «Αναζητείται μία καθαρή λύση»
Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου ανέλυσαν το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους με μια «καθαρή λύση», ανέλυσαν σήμερα Δευτέρα σε συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί ενημέρωσαν τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέπτυξαν τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Αφού τονίστηκε πως «αναζητείται μία καθαρή λύση» επισημάνθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και αναμένει πλέον από τους εταίρους έναν οδικό χάρτη για την έξοδο στις αγορές και άρα την έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018.

Όπως τόνισαν οι υπουργοί, μόνο έτσι οι διεθνείς επενδυτές αλλά και οι Έλληνες πολίτες θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Πηγή: koolnews.gr