Τσίπρας: «Καλή η πρόταση του Σόιμπλε, αλλά ψάχνουμε κάτι καλύτερο»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Καλή η πρόταση του Σόιμπλε, αλλά ψάχνουμε κάτι καλύτερο»
Ως στρατηγικό στόχο χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου νωρίτερα παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά».

«Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε -η χώρα- κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε δημοσκόπηση του γερμανικού Τύπου, η οποία καταγράφει στροφή στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, όπου οι Έλληνες δεν αποτελούν πλέον τους «τεμπέληδες» που τους πληρώνουν.

Tέλος, υπογράμμισε πως «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ