Reuters: Τον Ιούλιο βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα

Gazzetta team
Reuters: Τον Ιούλιο βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει τον Ιούλιο την επιστροφή της στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει τον Ιούλιο την επιστροφή της στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα σχεδιάζει την επάνοδό της στις αγορές, μέσω της έκδοσης πενταετούς ομολόγου. Ειδικότερα, θα πρόκειται για ανταλλαγή πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2014 με ένα νέο πενταετές ομόλογο.

AdTech Ad

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι δανειστές της Ελλάδας να έχουν συγκεκριμενοποιήσει ως τότε τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η χώρα να έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του Reuters, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μια δεύτερη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές ήταν το 2014.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, μέχρι τα 3,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου Rothschild & Cie, υπό την προϋπόθεση ότι ο στόχος της εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές στεφθεί με επιτυχία.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Πηγή: insider.gr