Η γκάφα της χρονιάς από την σκιώδη γραμματέα του εργατικού κόμματος στην Αγγλία (vid)

Gazzetta team
Η γκάφα της χρονιάς από την σκιώδη γραμματέα του εργατικού κόμματος στην Αγγλία (vid)
Η Diane Abbott του εργατικού κόμματος της Αγγλίας έκανε την γκάφα της χρονιάς στην Αγγλία, προαναγγέλωντας προσλήψεις αστυνομικών με μισθό 30 λίρες τον χρόνο.

Αν νομίζετε οτι οι απίθανοι τύπου που υπάρχουν στην πολιτική σκηνή της χώρας, είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο, τότε είστε γελασμένοι. Τα ίδια γίνονται και σε άλλες χώρες που θεωρούνται πιο σοβαρές και πιο δυνατές, όπως είναι για παράδειγμα η Αγγλία.

Εκεί λοιπόν η Diane Abbott, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα bloopers της χρονιάς, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο LBC radio...

Απαντώντας σε ερώτηση για το αστυνομικό σώμα, ρωτήθηκε από τον Nick Ferrari πόσο θα κοστίσει 10.000 προσλήψεις αστυνομικών: «300.000 λίρες», απάντησε προκαλώντας «παγωμάρα» στον παρουσιαστή, ο οποίος ρώτησε την σκιώδη γραμματέα του εργατικού κόμματος: «300.000 για 10.000 άτομα. Μα καλά, πόσο θα τους πληρώνεται».

Κάπου εκεί, η Abbott κατάλαβε το λάθος της και προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά χρειάστηκε αρκετά δευτερόλεπτα αμηχανίας μέχρι να καταλήξει σε ένα διαφορετικό νούμερο, ανεβάζοντας το ποσό στα 80 εκατομμύρια, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε στόχος δεν είναι οι 10.000, αλλά οι 25.000 ετησίως για τα επόμενα 4 χρόνια!