Γι' αυτό επιμένουν οι εταιρίες να κλείνετε τα κινητά στα αεροπλάνα

Gazzetta team
Γι' αυτό επιμένουν οι εταιρίες να κλείνετε τα κινητά στα αεροπλάνα
Οι περισσότεροι έχετε αναρωτηθεί γιατί πρέπει να βάζουμε τα κινητά σε λειτουργία πτήσης στο αεροπλάνο. Γνωρίζετε όμως τον πραγματικό λόγο που απενεργοποιείτε τις συσκευές σας;

Καλώς ή κακώς το κινητό είναι η προέκταση του χεριού μας κι όταν χρειάζεται να το αποχωριστούμε έστω και για λίγο ζούμε έναν εφιάλτη.

Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ένα από τα πράγματα που περνούν από το μυαλό σου είναι: «Πώς θα περάσει η ώρα χωρίς το κινητό;».

Αλήθεια, όμως, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οι αεροπορικές εταιρίες σου ζητούν να κλείσεις το κινητό σου;

Οι πιλότοι ισχυρίζονται πως τα ενεργά κινητά μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις στο σύστημα πλοήγησης: «Δεν έχει αποδειχτεί ποτέ πως το σήμα ενός κινητού έχει επηρεάσει το σύστημα πλοήγησης σ' ένα ατύχημα. Το ότι δεν έχει συμβεί, δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συμβεί ποτέ».

Ο πραγματικός λόγος όμως δεν είναι αυτός! Οι εταιρίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως, δεν επιτρέπουν την χρήση τους εξαιτίας της ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνίας που θέλει να προστατέψει τις ραδιοπαρεμβολές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο έδαφος.

Αυτό σημαίνει πως ένα ενεργό κινητό στα 40,000 πόδια μπορεί να επηρεάσει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι στο έδαφος!