Στον εισαγγελέα ο πατέρας που στραγγάλισε το 6χρονο παιδί του (pics)

Gazzetta team
Στον εισαγγελέα ο πατέρας που στραγγάλισε το 6χρονο παιδί του (pics)
Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο 61χρονος που στραγγάλισε την 6χρονη κόρη του και την έριξε σε κάδο απορριμάτων.

Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο 61χρονος που στραγγάλισε την 6χρονη κόρη του και την έριξε σε κάδο απορριμάτων. Από τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 61χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 61χρονος πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι.

Τι είπε στην απολογία του

«Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε… » φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός, ομολογώντας ουσιαστικά τη δολοφονία της κόρη του, χωρίς αρχικά να μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις που ακολούθησαν για να αποκρύψει το έγκλημά του. Ο παιδοκτόνος μεταφέρεται στην αστυνομική διεύθυνση αθηνών και κατόπιν οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η σορός της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη βρέθηκε, αργά χθες το βράδυ μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, σε κάδο απορριμμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις και τα ευρήματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή και των αστυνομικών κάνουν λόγο για στραγγαλισμό ή ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προσδιορίζεται χρονικά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το άψυχο σώμα του άτυχου κοριτσιού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια σκύλων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι της οικογένειας στην Αγ. Βαρβάρα, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αίολου.

Η υπόθεση θρίλερ άρχισε να εξελίσσεται το πρωί της Πέμπτης, με την εξαφάνισή να δηλώνεται από τον 61χρονο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η κόρη του. Στην πρώτη του εξέταση, υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Βαρβάρας, ότι είχε πάρει υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί και όταν ξύπνησε δεν βρήκε στο κρεβάτι του το 6χρονο κορίτσι, το οποίο μπορούσε να κινηθεί με δυσκολία, εξαιτίας ενός εκ γενετής προβλήματος. Οξύμωρο ήταν το γεγονός ότι ο 61χρονος δεν επικοινώνησε εκείνη την ώρα με την Άμεση Δράση αλλά πήγε το δίδυμο αδερφάκι, ένα αγόρι, στο σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του. Ο πατέρας φερόταν να είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη μέρα με το σχολείο δηλώνοντας ότι δεν θα πήγαινε το αγόρι, γιατί η μητέρα τους νοσηλεύεται σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείριση χολής, ωστόσο την επόμενη μέρα άλλαξε την απόφασή του και πήγε το παιδί στο σχολείο παρότι νωρίτερα δεν... έβρισκε την κόρη του.

Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι μάλλον είχε πέσει θύμα διάρρηξης με τους δράστες να αρπάζουν κοσμήματα αλλά και το… παιδί του. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, ανακάλεσε αυτή του την «θεωρία», αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε αναστατώσει το σπίτι και είχε ανοίξει τις ντουλάπες του σπιτιού, αναζητώντας το παιδί. Ισχυρίστηκε ότι το προηγούμενο βράδυ, είχε πάρει τα παιδιά από συγγενικό σπίτι, τα έβαλε για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να πετάξει τα… σκουπίδια, χωρίς να θυμάται αν είχε αφήσει τα κλειδιά στην πόρτα, με αποτέλεσμα να φύγει το παιδί.

Ο παιδοκτόνος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη, ενώ λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Την σοβαρή υπόθεση ανέλαβαν αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκια της οποίας έσπευσαν στην περιοχή και σχημάτισαν ομόκεντρους κύκλους ερευνών για τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού. Αρχικά ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, της πολυκατοικίας και επεκτάθηκαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου αναζητώντας ίχνη της μικρής σε κλειστούς χώρους, πάρκα, πλατείες και… κάδους απορριμμάτων, έχοντας ενημερώσει τη δημοτική αρχή να μην γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών έως ότου ολοκληρώνονταν οι έρευνες. Πήραν ρούχα του παιδιού, και το αυτοκίνητο του πατέρα για εξερεύνηση από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εξέταζαν με προσοχή το 6χρονο αγόρι, επιχειρώντας να εκμαιεύσουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Οι δυσοίωνες αστυνομικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν εντόπισαν νεκρό το άτυχο κορίτσι. Μερικές ώρες νωρίτερα είχαν καλέσει για εξέταση τον 61χρονο, ο οποίος παρά τα «κενά μνήμης» που επικαλούταν, όταν του είπαν το δυσάρεστο γεγονός, φαίνεται να αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη του.

Η τραγική υπόθεση ανέσυρε δυσάρεστες μνήμες από αυτή της 4χρονης Άννυς, που είχε εξελιχθεί την Άνοιξη του 2015. Ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ είχε σκοτώσει το παιδί, το τεμάχισε, το έβρασε και το πέταξε σε κάδους απορριμμάτων. Αργότερα ο δράστης αλλά και η μητέρα της Άννυ, η Δημητρίνα Μπορίσοβα, έκλαιγαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναζητώντας δήθεν, ίχνη του άτυχου κοριτσιού.

Πηγή: thetoc.gr