Νεαρός μετανάστης τραυματίστηκε στο λιμάνι της Χίου

Gazzetta team
Νεαρός μετανάστης τραυματίστηκε στο λιμάνι της Χίου
Ένα 15χρονο ασυνόδευτο αγόρι τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να κρυφτεί σε νταλίκα για να διαφύγει με πλοίο της γραμμής.

Το αγόρι από την Αλγερία τραυματίσθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο χέρι στην προσπάθεια του να κρυφτεί σε νταλίκα φορτηγού για να διαφύγει με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά. Την τελευταία στιγμή και διαισθανόμενος ότι κινδυνεύει εγκατέλειψε την κρυψώνα του κοντά στη ρόδα του οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Ακολούθησε η παράδοσης του στο Λιμεναρχείο απ' όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αναμένεται να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Χίο.

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου Χρήστο Φραγκιά ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να κρυφτούν στα φορτηγά και να εισέλθουν στα πλοία της γραμμής. Μάλιστα επειδή πραγματοποιείται έλεγχος πριν την είσοδο των φορτηγών στην αποβάθρα, εν αναμονή του πλοίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν κολυμπώντας να φτάσουν στο σημείο στάθμευσης των φορτηγών αλλά και πάλι γίνονται αντιληπτοί από το προσωπικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου.